Friday, March 30, 2012

ADA KETIKANYA ........

 
ASSALAMUALAIKUM
Ada ketikanya insan yg kita sayang, membuatkan kita dalam keadaan teruji
Ada ketikanya insan yg kita sayang, membuatkan kita terkeliru
Ada ketikanya insan yg kita sayang, selalu membuatkan kita terluka
Ada ketikanya insan yg kita sayang, semakin membuatkan kita terkilan
Ada ketikanya insan yg kita sayang, membuat rasa sabar kita kian menipis
Ada ketikanya insan yg kita sayang, mengguris hati kita hingga menitis airmata
Namun kita tetap menyayanginya kerana dia sentiasa bertakhta di hati... 

**** pppppsssttt .... Tengah serabut buku lali dok baca Quality Manual nie... Alahai ISO bila mau siap daaaa ~

Wednesday, March 28, 2012

Sunday, March 25, 2012

PUDING ROTI ALA cik AngguR

 ASSALAMUALAIKUM

Atas permintaan kakakecik adish shida yg comey lotey makanya cik AngguR pon wat entry khas utk resepi PUDING ROTI ala cik AngguR.



RESEPI PUDING ROTI ala cikAngguR 

Bahan-Bahan 

3 keping Roti Gardenia
1 biji Telur 
2 sudu Susu Pekat
4 sudu besar Gula 
1 sudu kecil Esen Vanilla 
2 sudu besar Butter 
Air suam secukupnya 

Cara masak 

Bekas A - 
Potong roti jadik kecik-kecik & rendam seketika dlm air suam.Air suam tu tuang agk2 roti tenggelam ckit ja jgn banyak sangat. 

Bekas B 

Pukul telur dgn gula serta esen Vanilla sampai rata. Bila dah gebu ckit masukkan pulak susu pekat. Then pukul lagi laju-laju. 

Bila dah sebati masukkan bahan dalam bekas B ke dlm bekas A dan kacau bagi rata. 

Dalam masa yg sama panaskan periuk pengukus.

Sapukan butter pd loyang. Then tuang bancuhan tadi dlm loyang. 

Kukus puding selama 30 - 45 minit. 

Selepas masak tunggu sejuk sebelum d hidangkan. 

SELAMAT MENCOBA !!!! 

*** pppppssstttt ... Cik AngguR bukan lah penggemar makan puding sangat cuma suka buat ja utk org len makan. cik AngguR just rasa ckit tadi heheh srius yummy. Mak cik AngguR pon tambah sampai 3 kali puding nie. Haahhahahaha esok boleh bagi hencek AngguR makan lak la. 




BEAUTIFUL SURFACE

ASSALAMUALAIKUM 


Mood ari ni etak bropa nk chantek pasai nya semalam nk p tempah baju kain plak tak cukup utk buat baju yg d ingini. Terpksa tunggu kelapangan masa nk p cari kain nk wat baju tu. Coy...geram toi!!!

Apapun d sebabkn tak best sbb kain tk cukup tu cik AngguR pon tetiba pikir baek wat benda yg dah lama cik AngguR tak buat. Dok piki rnk abeskn novel nombor 4 sambungan drpd cerita Laksamana Sunan.

Pikir punya pikir cik AngguR pon dapat lah idea nk wat puding roti. Terus memaksa diri yg malas bangun utk check bahan-bahan kt dapur. Yessss semua cukup. 

Makanya cik AngguR pon dgn laju lagi pantas memacu tangan ikut rentak lagu BAWAKU PERGI by KAKA & ZIZAN tu utk mengacau bahan-bahan dlm bekas.

Selepas 1 jam mengukus inilah hasil nya.

Taaaddddddaaaaaaaaaaaa ...................... :)


Serius sedap !!! Wangi bau puding usah kata lah.

Jom makan ngan cik AngguR !!!!

*** pppsssttttt ..... hencek AngguR sila bersabar erk !

BINALAH JAMBATAN TERHEBAT DALAM KEHIDUPAN

ASSALAMUALAIKUM 

Sedikit bingkisan nota by Ustaz Don DAniyal utk d kongsi bersama. 


♥ Lima Jambatan keHidupan ♥

1. Jambatan terpendek adalah: PUTUS ASA ♥
2. Jambatan terpanjang adalah: PENGHARAPAN ♥
3. Jambatan terkuat adalah: IMAN ♥
4. Jambatan termahal adalah: PENGORBANAN ♥
5. Jambatan terindah adalah: KASIH SAYANG ♥

*** pppssstttt ............. cik AngguR tgh merenung matahari. Cukup kuat ka erj jambatan cik AngguR nnt d kehidupan sana. Takot trkecik ruang jalan jambatan tu kang trgelecek jatoh ke bawah lak. Aduhai. ~

SERIUS KA SAKIT?

 ASSALAMUALAIKUM 

Selamat berehat d hujung minggu. Hari nie cik AngguR nak share satu nota yg baru ja cik AngguR baca tdi dalam FB Ustaz Don Daniyal.

Jom baca sama-sama.

NOTA USTAZ DON DANIYAL 

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka. Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan Baik Hati nya Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa. 






*** pppppssstttt ...... cik AngguR suka kalo demam tak tau pasai pa.

Saturday, March 24, 2012

AKHIRNYA LULUS !!!! YEEEHHAAAAAAAAAAA ~

ASSALAMUALAIKUM 

Yes !!! Hari nie saat nie detik nie cik Anggur sangat gumbira. Nak tau sebab apa???Setelah bertahun-tahun cik AngguR erk bukan bertahun berkali ja hahaha. Setelah berkali-kali cik AngguR belajaQ cara nk masak gulai akhirnya ari nie baru menjadi. N yg paling best mak kata sedap bila sekali rasa.

Perghhhhhhh !!!! Terasa kenyang 3 tahun aih bila mak puji.kalo tak sebelum nie dok wat gulai mesti mak akn renovate balik. Maknanya gulai tu belom lulus la nk kena repair bru terasa asam masam masin manis semua nya lah. Tapi tdi mak makan nasi ngan seleranya. Alahai lega haty bila mak lalu makan. 

Maybe bagi org len masak gulai tu simple sangat-sangat. Tapi bg cik AngguR gulai tu la paling payah nk masak. Nak bgi serasa ngan tekak mak yg agk cerewet tu haaa.

D tambah pulak mak dok kata sok kalo kawen gulai pon tak tau masak wat malu ja. Haaa wat tambah peluh cerau- cerau la cik AngguR. Hehehehe ari nie dah ley melompat lebey tinggi bila dh pandai wat gulai.


Alkisah masa masak gulai tadi :-

cik AngguR : Mak rasa gulai adik sedap tak erk? 
Mak : Awat pulak tak sedap....tggu la bgi masak dulu mak rasa. 
cik AngguR : Alaaa.... mcm tak jadi ja. Mak napa gulai adik tak wangi pon? 
Mak : Laaa....dah tak dak daun karapole nak wangi apa nya. Daun tu yg dok wat bg gulai wangi. 
cik AngguR ; Aah kan ..ummm..kalo mcm tu boh daun pandan la bagi wangi. 
Mak : Hoiiiiiiii .....jgn dok boh daun pandan. Adoi merapu betoi kalo dia masak. 

cik AngguR gelak kuat-kuat sambil p dapoQ tgk gulai.  ( gelak jahat )

*** ppppssstttt .... Senang haty cik AngguR bila mak lalu makan ari nie. !!!!

KOSONG by NAJWA LATIF

ASSALAMUALAIKUM  

Jom layan lagu nie ......


  ~KOSONG ~ 

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian

Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong


Setiap detik diperhatikan

Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong


Kini
aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong


Segala kata cacian

Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong .. kosong


Setiap detik diperhatikan

Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong


Segala kata cacian

Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong


*** ppppsssstttt .... Sejujurnya dalam kehidupan nie tak semua benda yg boleh kita kongsikan dgn semua org trmasuk org yg paling hampir dgn diri kita. Bukan sbbkedekut nk share tp hakikatnya hanya kita yg tau sapa diri kita yg sebenarnya. 
Jom layan lagu nie heheh serius cik AngguR suka !!!!

Thursday, March 22, 2012

SEKADAR LUAHAN

ASSALAMUALAIKUM 




...
KADANG KADANG 
SESUATU YANG BERHARGA ITU 
AKAN LEBIH KITA HARGAI 
APABILA 
IA BERLALU PERGI MENINGGALKAN KITA  
DAN DI SAAT ITU
KITA HANYA MAMPU MELIHAT DAN PASRAH 
...

Wednesday, March 21, 2012

Journey Hencek Anggur and Cik Anggur



16/03/2012.. Tarikh cik anggur dipaksa oleh hencek anggur supaya ambil cuti untuk date yang tk menjadi disebabkan salah paham antara hencek n cik anggur..sekarang turn hencek anggur lak mengupdate blog nie untuk cerita perjalanan kami menuju ke suatu tempat yang sering kali hencek anggur abeskan duet bila da duet lebih..hehehe... Padang besar tak asing lagi dengan tempat dimana harga barang-barang yang dijual agak murah berbanding jualan dalam malaysia..perjalanan hencek n cik anggur mengambil masa yang agak lama untuk mendapatkan feeling yang best..bukan selalu hencek n cik anggur nak keluar sekali..maklumlah masing2 bz...haha...

7.30pg hencek anggur bertolak dari perlis menuju ke sungai petani untuk menjemput my princess cik anggur yang kononnya menunggu hencek anggur lama sebab tak menepati masa...haha...Tiba saja di s.p...nampak ja muka cik anggur asa terubat ja rindu sebulan...perhhh...lain saja cik anggur sekarang..dengan dressing dia...comey....like!!!...pukul 9 dari s.p hencek n cik anggur bertolak dari s.p menuju ke perlis dengan perot berkeroncong sebab tak sempat nk makan jauh lagi perjalanan....haha..tak pe...yang penting cik anggur da depan mata hencek anggur pun dah asa kenyang..(menipu jaa)...

Perjalanan menuju padang besar banyak pemandangan yang cantik kami lalui...contohnya tasek timang tasuh...cantik..airnya biru laut..anginya yg kencang..hahaha..menarik...Tiba saja padang besar cik anggur dah tak boleh duduk diam..mata dia dok nampak kain aladen warna merah...adoi..puas dok kawal cik anngur nie..selagi tak kering poket selagi tu lah cik anggur tak brenti joli...macam-macam yang cik anggur beli..kain,baju,tudung,keychain,makanan.um...bayak lagi la...yang buatkan hencek anggur asa heppy time tengok cik anggur makan kueteow tomyam...berselera ja dia makan..time dok shoping tk ingat nak makan...dah abes baru la nk ingat makan..barulah nak mengadu kat hencek anggur penat la kehabisan tenaga la...haha...mengada ja cik anggur nie...ehhh...terlalu detail la pulak hencek anggur crita suma nie..cukup la sampai sini saja...ada masa lagi hencek anggur update lagi ea...buybuyeeee


*** pppptsss...barang-barang di padang besar lebih murah berbanding kat tempat len d malaysia nie..peringatan..kalau ada plan nak pegi padang besar, kumpul-kumpul la duet 2 banyak-banyak ea...takot tak puas saja nak membeli sebab dah kering poket...

en AngguR ~ cik AnguR

ASSALAMUALAIKUM   


Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu 

from en AngguR to cik AngguR
ASSALAMUALAIKUM 


Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

* Sesungguhnya dalam kehidupan nie tak semua  nya akn kita lalui dengan mudah & indah. Adakala kita akan hepy ada kala kita akan sedey. Semua tu asam garam kehidupan. namun jangan sesekali kita menyesali & menangisi setiap kepahitan yg kita rasai sbb bermula dr kepahitan tu la yg akn membuahkn kemanisan d akhirnya.

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

* Tersangatlah menipu & d tipu kalau dlm setiap perhubungan tak penah ada rasa jeles, sakit aty, meluat, geram & macam-macam rasa lah. D tambah pulak insan mcm cik AngguR yg terlampau suka sangat bila insan berkenaan tu cemburu. Hahaha makin jeles makin syiok kot. Bukan sengaja nk menyakitkan haty. Memang kadang-kadang bila d soal time-time cik AngguR tgh letey ngan bebanan reja, masalah & sebagainya amat mudah tanpa segan silu rasa nk naik angin. Tapi cik AngguR lebey suka diam kn diri ja bila ada time mcm tu bukan sbb tak mau layan. serius rasa d sayangi betoi bila insan berkenanaan jeles & tanya banyak-banyak. Terasa d hargai n secara tak langsung jugak benda tu jadi satu border utk cik AngguR membatasi apa jugak yg cik AngguR nk buat d belakang insan berkenaan.

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan
 

* Part nie cik AngguR selalu sangat buat. Bila d bebel ja cik AngguR akn diam secara otomatik nya. Macam reta otomatik la.  Hahaha. Sebenarnya ada kebaikan d sebalik satu perlakuan yg tak bropa nk comey nie. Antaranya ialah : -

  1. Elakkan pergaduhan - bila bebelan d jawab dgn jawapan yg menyakitkn haty. 
  2. Bagi ruang utk masing-masing pikir mana baek & buruk utk diri senirik. 
Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

* Ketahuilah tak semua insan e2 sempurna termasuk diri cik AngguR. Jangan terlalu mencari kesempurnaan sedangkn diri kita trdapat trlalu banyak ruang kekurangan. Namun tak salah utk kita  mahukan seseorang yg sempurna d mata kita utk sama-sama kita mengharungi liku-liku kehidupan. Bagi cik AngguR kalau kata susah sangat nk jumpa yg sempurna tu apa kata kalo d usahakan insan berkenaan menjadi sempurna mengikut apa yg kita nak. Bunyi mcm mudah tapi serius payah. Lagi payah dr yg part nk carik -carik tu. Tak caya tru tengok. Haaa nak tau sbb apa payah sangat-sangat??? Sebabnya hati manusia nie lain-lain. Klau diri kita senirik boleh kita paksa, kita godam nk berubah tp kalo insan yg luar drpd diri kita nie walaupun dia yg tersayang kita tak ley nk bentuk ngan cara bentak-bentak, paksa-paksa sbb nnti akn jadik trpksa pastu last sekali bila dah bosan mula la nk ungkit-ungkit. Then dh bosan gadoh-gadoh terus break.

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata... 


* Dalam apa jua keadaan berdoa & bertawakal la pada ALLAh e2 yg sebaek-baeknya cara utk selesaiknmasalah tanpa dok frust menonggeng. 


*** pppppsssttt .... Setelah sekian lama tak hapdate blog tetiba berceloteh panjang plak. Napa erk?? By de way lagu nie d tuju khas utk hencek AngguR. DengaQ elok-elok pastu paham t cik AngguR nk wat ujian pemanahan okey !!!!

BAJU KBU

ASSALAMUALAIKUM

Alahmdulillah akhirnya penantian berakhir dgn satu bungkusan yang d tunggu-tunggu selama beberapa saat yg lalu. Hahahha dapat ja terus bukak.

Apa lagik kalo bukan BAJU KBU yg comey lotey. TQ so much kat cik adik manis kiera sbb tolong tempah & post kan baju nie.

Jom layan baju baru. Lalalalalala :)





*** pppppssstttttttttt ....sekali lagi trimas a lot utk kiera ~

Wednesday, March 14, 2012

Need Compatibilizer


Compatibilizer(sesuatu yang diperlukan untuk menjadikan satu hubungan bertambah serasi). Tuhan tidak mencipta seorang wanita buat Adam yang dapat dicintainya. Tuhan sengaja mencipta seorang wanita yang serasi untuk adam. Tuhan tahu bahawa untuk dua manusia yang berbeza jantina boleh hidup bersama dengan cara SERASI... Yang pastinya Tuhan tidak mengagungkan cinta yang romantik sebagai syarat untuk pernikahan.. Tuhan telah memberi petunjuk bahawa yang paling penting dalam suatu hubungan adalah berasal dari keSERASIan... Apakah ia serasi denganku? saya teringat dengan ungkapan Norman Wright. seorang pakar keluarga di AS, yang mengeluh  bahawa kebelakangan ini orang lebih banyakkan masa dengan waktu untuk menyiapkan diri dengan memperolehi ijazah ataupun habiskan masa dengan bekerja berbanding dengan menyiapkan diri dengan memilih pasangan hidup.... Saya rasa kita telah termakan dengan motto "cinta adalah segalanya'' dan menolak fakta bahawa cinta (romantik) bukan segalanya...


jadi untuk kesimpulannya ialah 'Cintailah yang serasi dengan kita'... 

Tuesday, March 06, 2012

BINGKISAN DARI SINGAPORE

ASSALAMUALAIKUM 


Dah lama betoi entry nie trtunggak dalam simpanan entry d blog nie. Tak brsumpitan nak edit. Sejak sejak balik dr Singaporah aritu cik AngguR d hujani ngan reja yg melimpah ruah mcm koko kurnch dlm susu sejuk. Hahahaha. 

Sepanjang dok sana 3 hari 2 malam dgn Abu Kami banyak betoi yg dpt d timba. Kalau d tanya apa pengalaman yg paling best kt sana. Haaa banyak gak yg best antaranya :-

  • Tahap kebersihan kt sana mmg super duper terbaek. Sepanjang 3 hari kt sana hanya sekali saja cik AngguR terserempak ngan sampah sarap yg brsepah d jalanan e2 pon sampah tu d sembunyikn dlm pasu pokok. terdetik dlm haty sepatutnya d negara kita lebey bersih brbanding negara nie sbbnya negara kita negara Islam & Islam mementingkan kebersihan. Rasa malu jap kalo org yg melayan cik AngguR & Abu Kami mai  negara kita :'(. Maybe kita kena buat mcm Singapore kot bru negara kita bersih. 
  • Layanan dr warga Kota Singa tu sangat baek. Mana tak nya cik AngguR p sana kn nk wat lawatan reja lepas tu staf situ bawak plak jalan-jalan, makan kt hotel & sembang-sembang lagi man atempat yg best nk p. Hahaha smpi pemandu teksi pn boleh siap ajk sembang mcm kawan. Tapi sian betoi malam tu cik AngguR & Abu Kami tak larat nk layan pemandu teksi tu sbb trlampau letey. Letey berjalan d Sentosa. Walaupun warga sana ada yg kurang fasih brbahasa Inggeris tp depa cuba sedaya upaya melayan dgn baek.  Nak tau soklan apan yg d tanay masa first time jmpa ngan warga Singapura? 
"How is Singapore? Its good or not?"  

Tapi kn d sebalik kebaekan & kechantekan Kota Singa tu ada jugak benda yg cik AngguR tak berapa nk suka. Dan d sebabkn kekurangan tu jugak la menyebabkan cik AngguR agk trkilan ckit. Nak apa apa benda yg spoil sangat-sangat tu? 

  • Toilet tak dak air. Nie menyebabkan cik AngguR trpaksa beli air mineral setaip kali nk masuk toilet dekat supermarkat ka taman riadah ka apa2 ja lah. Serius trseksa. Bayangkan la sebotoi air mineral kechek tu brharga 1 SG ce darah tgk dgn 2.44 haaa....dekat dekat RM 2.50 duit Malaysia. Alahai time nie bru cik AngguR reti brsyukur ngan toilet kt negara kita walaupun masuk kena bayar RM 0.50 tp lengkap dgn air, tiu, sabun & semua kelangkapan lain.
  • Tak dak surau d supermarket or kawasan yg penuh ngan org ramai. Serius sangat payah kalo yg p tu org Islam nk semayang pon payah. Surau tak dak masjid pn tak jmpa. Tapi ari last nk balik tu sempat la cik AngguR & Abu Kami p Arab Street utk singgah solat d MASJID SULTAN SINGAPURA.Sayangnya tak sempat nk snap pic sbb kamera tak dk memory dh nset pon bateri tak dak.
Okey seperti yg cik AngguR janji kn sediki bingkisan dr Singapura yg cik AngguR sempat bok balik aritu. Actually tak byk pic yg sempat cik AngguR snap sbb nya memory kamera penuh. Ada la dlm 100 keping kot sempat cik AnggUr simpan sbgai kenangan.

So ari nie cik AngguR nk share ngan semua. Jom layan pic from Kota Singa. 

pemandangan atas dr hotel penginapan cik angguR - Tristar Hotel 


depan hotel ada pasar yg famous kt kawasan muslim tu - Pasar Geylang

d awal permulaan langkah d Sentosa ( tempat yg WAJIB p kalo p Singapore )

nk terbang tapi takot hahahahha ....

jum jalan jalan ~
nie lah yg cik AngguR nk tgk sangat sangat depanmata salu dok tgk belakang mata ja - Singa yg merupakan lambang utama Singapore
cantik kan dekorasi kt sana?

aummmmmmmmmmmm .....
nie bunga apa erk? taik ayam ka taik itik?
dah macam taman bunag dah tengok
ahakz.... pilih kaih nk p mana ....
LAKE OF DREAM
NAGA
CASINO yg senantiasa penuh dgn penghuni ~
 
~ seumpama rama-rama ~   









































Thursday, March 01, 2012

Fun._ We Are Young ft. Janelle MonĂ¡e



give me a second i,
i need to get my story straight
my friend’s are in the bathroom getting higher than the empire state
my lover she’s waiting for me just across the bar
my seat’s been taken by some sunglasses asking about a scar, and
i know i gave it to you months ago
i know you’re trying to forget
but between the drinks and subtle things
though holes in my apologies
i’m trying hard to take it back
so if by the time the bar closes
and you feel like falling down
i’ll carry you home

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

though i know it i’m not
all that you got
i guess that i, i just thought
maybe we could find a way to solve the crime
but our friend isn’t back
so let’s raise the tab
‘cause i found someone to carry me home

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

carry me home tonight (nananananana)
just carry me home tonight (nananananana)
carry me home tonight (nananananana)
just carry me home tonight (nananananana)

come on …. side
i have no reason to hide
so will someone come and carry me home tonight
the end is never right
where i can ….
so will someone come and carry me home

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

so if by the time the bar closes
and you feel like falling down
i’ll carry you home tonight

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...