Wednesday, March 21, 2012

ASSALAMUALAIKUM 


Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

* Sesungguhnya dalam kehidupan nie tak semua  nya akn kita lalui dengan mudah & indah. Adakala kita akan hepy ada kala kita akan sedey. Semua tu asam garam kehidupan. namun jangan sesekali kita menyesali & menangisi setiap kepahitan yg kita rasai sbb bermula dr kepahitan tu la yg akn membuahkn kemanisan d akhirnya.

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

* Tersangatlah menipu & d tipu kalau dlm setiap perhubungan tak penah ada rasa jeles, sakit aty, meluat, geram & macam-macam rasa lah. D tambah pulak insan mcm cik AngguR yg terlampau suka sangat bila insan berkenaan tu cemburu. Hahaha makin jeles makin syiok kot. Bukan sengaja nk menyakitkan haty. Memang kadang-kadang bila d soal time-time cik AngguR tgh letey ngan bebanan reja, masalah & sebagainya amat mudah tanpa segan silu rasa nk naik angin. Tapi cik AngguR lebey suka diam kn diri ja bila ada time mcm tu bukan sbb tak mau layan. serius rasa d sayangi betoi bila insan berkenanaan jeles & tanya banyak-banyak. Terasa d hargai n secara tak langsung jugak benda tu jadi satu border utk cik AngguR membatasi apa jugak yg cik AngguR nk buat d belakang insan berkenaan.

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan
 

* Part nie cik AngguR selalu sangat buat. Bila d bebel ja cik AngguR akn diam secara otomatik nya. Macam reta otomatik la.  Hahaha. Sebenarnya ada kebaikan d sebalik satu perlakuan yg tak bropa nk comey nie. Antaranya ialah : -

  1. Elakkan pergaduhan - bila bebelan d jawab dgn jawapan yg menyakitkn haty. 
  2. Bagi ruang utk masing-masing pikir mana baek & buruk utk diri senirik. 
Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

* Ketahuilah tak semua insan e2 sempurna termasuk diri cik AngguR. Jangan terlalu mencari kesempurnaan sedangkn diri kita trdapat trlalu banyak ruang kekurangan. Namun tak salah utk kita  mahukan seseorang yg sempurna d mata kita utk sama-sama kita mengharungi liku-liku kehidupan. Bagi cik AngguR kalau kata susah sangat nk jumpa yg sempurna tu apa kata kalo d usahakan insan berkenaan menjadi sempurna mengikut apa yg kita nak. Bunyi mcm mudah tapi serius payah. Lagi payah dr yg part nk carik -carik tu. Tak caya tru tengok. Haaa nak tau sbb apa payah sangat-sangat??? Sebabnya hati manusia nie lain-lain. Klau diri kita senirik boleh kita paksa, kita godam nk berubah tp kalo insan yg luar drpd diri kita nie walaupun dia yg tersayang kita tak ley nk bentuk ngan cara bentak-bentak, paksa-paksa sbb nnti akn jadik trpksa pastu last sekali bila dah bosan mula la nk ungkit-ungkit. Then dh bosan gadoh-gadoh terus break.

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata... 


* Dalam apa jua keadaan berdoa & bertawakal la pada ALLAh e2 yg sebaek-baeknya cara utk selesaiknmasalah tanpa dok frust menonggeng. 


*** pppppsssttt .... Setelah sekian lama tak hapdate blog tetiba berceloteh panjang plak. Napa erk?? By de way lagu nie d tuju khas utk hencek AngguR. DengaQ elok-elok pastu paham t cik AngguR nk wat ujian pemanahan okey !!!!

No comments:

Post a Comment

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...