PERJALANAN KITA # 9 UJIAN HIV

ASSALAMUALAIKUM

sekejap ja masa brlalu. rasa mcm baru ja semalam majlis brtunang. bila belek2 kalendar alahai tggl berapa bulan ja lagi nk d satukan. mcm tak pecaya pn ada jugak nie. yea ke idak nie saya nk kawin tak lama lagi. mcm main2 je. hahaha

persiapan pn setakat nie okey lah. banyak yg saya dok google2 cari bahan. baca cerita kawan2, tanya mana yg dh brpengalaman. buat list mana yg perlu buat cepat mana yg boleh buat hujung2 nnti.

kebetulan hari tu masa jmpa bakal ayah mertua, dia ada mention pasal ujian HIV. memandangkan abg sulung balik cuti sekarang nie elok sgt la d cepatkan lagi buat ujian HIV. sbbnya nnti mudah sikit urusan masa nk isi borang permohonan nikah.

mcm yg org dok cerita masa nk isi borang nikah nnti ujian HIV, kursus kawin segala bagai mestilah dh d setelkan. baru mudah urusan permohonan tu nnti. bakal ayah mertua cadangkan suh kami buat ujian tu nnti dekat klinik kesihatan yg selalu bakal ayah mertua g. senang ckit katanya sbb dh ada kakitangan yg dia kenal.

bila bncang dgn tunang dia ckp suh tggu dia tgk jadual dulu. maklom la sibuk sungguh2 tahun nie.
 mana tak nya tiap2 mggu kena turun KL ada meeting la visit la mcm2. smpikn saya ckp ngan dia kalau dh bz sgt tak pe la tangguh je tahun depan tggu smpi tak bz. :) padan muka kan dh kena ugut.

makanya, d sbbkn dh kena ugut dia pn cari la tarikh & hari nk g buat ujian.

smpi hari g klinik tu boleh boleh strip yg test HIV abes. alahai nk tggu restock dia ckp 2 bulan. kat hospital pn habes. nk balik buat kt seberang jaya dh tentu2 kena amik cuti. sebolehnya saya tak nk la cuti d sia2kan. ada pn 11 ari lagi je lepas tolak cuti raya semua. nk tggu bulan 7 tahun depan plak bru nk renew cuti.

then pegawai perubatan tu suggest suh ujian darah. yg ni mmg check abes segala penyakit semua. complete. dia bagi date utk buat ujian darah tu.

ALHAMDULILLAH selesai pn buat ujian HIV & DARAH. result kena p amik 3 minggu lagi. katanya darah tu dia hntr test kat makmal d KL so amik masa sikit nk dapat resultnya tu.

# selesai satu part. boleh tarik nafas lega part nie.epala mula dok serabut pikir bab borang nikah pulak. alahai ~




Comments

  1. buat kat klinik swasta tak boleh ke kak? lupa dah aihhhh hihihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts