FROM PRODUCTION TO ISO

ASSALAMUALAIKUM

banyak banyak entry baru cik perasan tak dak satu entry pn yg menceritakan perjalanan ISO yg selama nie cik dok buat kt tempat reja. yg ada cuma luahana perasan bila mana org sekeliling nk biasakan diri dgn keadaan yg sepatutnya dr dulu ikut flow kerja masing masing.

okey. memandangkan sekarang nie semua task yg berkaitan dgn ISO dh d setelkn dengan cepat lagi tangkas so boleh la merajinkan jari yg dh gian nk menaip panjan panjang tp tak de reja nk d buat. smpikn td p jmpa bos dok tanya tak dak reja ka nk bg saya buat. hahahaha. punya rilek aih.

cerita drpd mula.

MACAM MANA BOLEH TERLIBAT DGN ISO SEDANGKAN LATAR BELAKANG PENDIDIKAN PRODUCTION?

bermula drpd awai2 reja dulu. benanya cik prktikal ja kt sini the kebetulan ada kosong utk bahagian LAB POLYMER so dpt reja terus. task first yg ken abuat pasai MS ISO/IEC 17025:2005. mmg tension gila buat bendalaha nie. yea lah man atak tekanan nya. bukan back ground kita kot.

bila d cmpur tolak darab bahagi semua lebih kurang dekat 3 tahun lebih dok pulun buat. dan ALHAMDULILLAH tahun nie dh dapat pengiktirafan tu.

task ISO yg no 2 plak dapat tahun nie. makanaya dalam satu masa cik buat 2 ISO. kali nie dpt task ISO 9001:2008.

yg nie best. nk tau sebb apa?sbbnya kali nie cik brmula dr bawah.

bak akta omputih i start from ZERO!!! good.

tak sampai  5 bulan semuanya setel. skrg nie tgh tggu sijil ja nk samapai ke tangan.

makanya sekarang cik ada banyak masa terluang kt opis. smpi tak tau nk buat apa lagi dh nie. rasa mati kutu ja. dh masuk 3 kali p merayu kat bos mintak task baru. hahahaha tapi bs ckp rilek dulu.

last last big bos yg bg task.

tapi bukan task ISO. dia suh tulis lirik & melodi utk KISMEC. then nyanyikan sekali. cettttt task payah nie.

jemmmmm !!!!!! bukan background cik la buat2 segala menda nie.











 # ada sapa-sapa pandai tulis liriklagu tak?meh tolong cik nnti cik belanja makan pizza !

Comments

  1. kasihan,, lari posisi dah tu,,,

    ReplyDelete
  2. PERGGG PENYANYI TU... RETISSS NAK SAINN HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. retis yg bg lingkup lagu bleh la gk oiiii

      Delete
  3. dah update kisah Aku Sepasang Kasut

    ReplyDelete
  4. wahhhh tahniah akak dah dapat pengiktirafan tue. hadiah penat lelah usaha selama nie kan? :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts