Friday, November 29, 2013

PERJALANAN KITA # 8 KURSUS PERKAHWINAN

ASSALAMUALAIKUM

bila taip ja tajuk entry kali nie teringat zaman study kt shah alam dulu.

ALHAMDULILLAH.

time tu murah rezeki sungguh la sbb nya kursus ditaja pastu buat plak ramai-ramai.saya rasa kawan2 study yg dh melangsungkan perkahwinan pn dh jimat banyak kt part nie.

yea lah. sekarang nie zaman reja. nk cari masa yg betul betul sesuai nk p kursus bukan senang. tambahan plak mcm saya nie berulang dr pulau pinang ke kedah ari ari. letih jangan cakap la kan.  Alhamdulillah dh hampir 4 tahun berulang. kudrat masih kuat seperti selalu.

memandangkan saya dh ada kursus kawin makanya trpaksa la en tunang p kursus sorang sorang. sungguh sungguh rasa kesian plak kat dia. nk kena p kursus sorang sorang smpikn dia kata masa p byr tu org tu tanya sorang ja ka.

hahahah adoiyai. kesian!!!

tu pn daftar kursus online saya yg daftarkan. en tunang trlampau sibuk smpi dh berapa kali punya tangguh dah nk p daftar tak daftar daftar. last sekali saya seniri buka web then daftarkan. dia cuma p sana bayar & brkursus ja. 

org cakap kalau p kursus kawin nie dgn pasangan best. mmg la p berteman mana tak bestnya. bukan tak nk p teman dia tp rasanya duit kursus tu lebih baik d salurkan utk buat bnda lain yg lebih penting utk majlis kami nnti.

bila tanya dia pengalaman masa kursus tu dia ckp ok la. ada part yg boring sbb org yg sampaikan tu tak pandai tarik perhatian org mendengar. ada jugak yg best sbb penceramah tu pandai hurai & amik hati org yg datang.

so far, dh selesai satu bab yg penting pasai urusan pernikahan.

ALHAMDULILLAH.

# nak trgelak tgk sijil kursus kawin en tunang. yea lah saya pnya brtulisan jawi sedangkan dia punya rumi semua. pelik pulak rasa.


2 comments:

  1. kursus kahwin dah amik masa tahun 2008 hahaha...

    konon amik sebab nak kawen dah gatai dak? haha sekali cheq punya boipren kawen dengan org lain... haha

    ReplyDelete
  2. kami berdua dulu pi kursus kawen dengan orang lain, kawen dgn orang lain hihihihi

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...