Friday, November 29, 2013

PERJALANAN KITA #10 BAJU KAMI

Assalamualaikum

sekarang dh mula sibuk memikirkan segala bagai persiapan yg nk kena buat. salah satunya yg nk d kongsi kt sini pasai baju.kami brdua dh bincang, setuju baju utk nikah & walimah nnti nk buat senirik sbb nak pakai lagi lepas tu. nk buat yg simple2 ja tak mau yg merambu ramba bagai mcm fesyen sekarang nie.

tunang pn awal-awal dh warning " tak yah nk makeup bagai macam org lain. yg kaler kaler kat mata then bulu bulu panjang tu tak yah k". 

aiyak kena warning !!

ujian pertama bermula time nk cari kain. alahai tunang saya nie bz bebenar la. payah nk curi masa dia g cari kain. makanya satu hari tu saya pn p cari kain sorang sorang. hamekkkk. balik ngan sebeg besar kain.

yey. puas hati saya. hahahha.

 ikutnya warna tema asalnya kaler lain. dia pn suka & setuju ngan jugak kaler tu. tp bila g kat kedai kain tu saya tgk warna tu mcm gelap sgt. kang nmpk saya lebih tua dr usia plak. then saya pn tukar la kaler yg lebih ceria.

ALHAMDULILLAH kaler yg saya pilih tu dia pn suka.

hooooyeeee !!!!! makaseh hencek tunang sbb kamu suka ja ngan apa ja yg saya pilih. (bodek)

selesai habiskn duit beli kaian segala bagai yg tinggal cuma sekarang dok cari kain sampin time akad nikah plak. tak jmpa2 yg cntik & brkenan plak.

kain tu dh d hntr ke tukang jahit kt area umah saya tu. fesyen apa??? dh tentu my mom yg tentukan. selama nie dia la pereka fesyen terbaek saya. then baju tu nnti saya nk hntr jahit manik kt salah satu penjahit manik yg semakin naik. no turn nk jahit manik saya dh tempah. kena masuk kn deposit rm50 utk cup tempat.

dasyat betulkn org tu. brpusu-pusu org jahit manik smpi kena amik no turn utk hantar tempahan.

apapn semoga baju idaman tu menjadi seperti yg d kehendaki la nnti.

amin.

# mood : tak sabar nk tgk hasil baju yg dh d manik kan


1 comment:

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...