Thursday, June 20, 2013

KESAYANGAN SAYA # part 2 SETIA MENUNGGU

ASSALAMUALAIKUM

sekarang pagi & petang ja dh ada yg setia menunggu selain dr mak.

pagi nk p reja ja nk kena dukung dukung dulu.

pastu dh bagi makan semua (makan pn kena tunggu)  baru boleh nk p reja. tu pun puas suh dia dok tepi.

org naik reta dia pn galak nk naik reta. dulu ajk jalan takmau penakot hahaha.



bila petang sampai ja tepi jalan sebelum nk bukak pintu pagar dia dh terpa mai. mintak dukung. ohoiiii sayang tggu la bagi masuk umah dulu.

dah masuk parking semua si debab nie naik reta. konon konon chekc la kan.

depan belakang depan belakang. apa ja d check nya ntah la.

mcm semalam puas menunggu dia check reta. smpi dekat sejam. ajk turun tak mau. boleh dok buat posing muka comey. last sekali amik dukung bok turun. tu pn nak naik lagi.

mmmm. petang nie kita naik lagi erk sayang !

KESAYANGAN SAYA # part 1 AWAN

ASSALAMUALAIKUM

hati melonjak nk suh share pasai si debab kesayangan hati.

mana tak nya dulu kecik kecik tak mau langsung ngan kita nie.

 belagak ya Rabbi.

bila dh besaQ mau dah manja manja.

suka menggigit la meleset la.

serius kalau tgh tension penat balik reja tgk muka dia ngan perangai mengada-ngada dia tu ilang terus penat.


Wednesday, June 12, 2013

ISO CERTIFICATE

ASSALAMUALAIKUM

d petang yg redup & nyaman nie aku nk war war kan.

now d tgn aku ada 2 sijil pengiktirafan ISO

iso 9001:2008 cover utk training

ms iso iec 17025:2005 utk polymer testing lab
hasil penat lelah aku berjuang utk "sesuatu" selama hampir setahun  nie aku harap akn membuahkan hasil.

terima kasih buat MR K sbb bagi kepercayaan & sokongan kat aku utk buat semua reja nie. terima kasih jugak utk semua tunjuk ajar utk aku yg kadang2 bengap ckit bila buat reja. hahaha

terima kasih utk semua ISO team yg banyak bg sokongan & kerjasama kat aku sepanjang proses brlangsung.

and lastly to HIM .... tQ so much for everything !!!! tak dak kata-kata yg mampu aku luahkan utk dia sbb terlampau banyak sgt dr dia yg aku dapat. trmasuk gelaran aku hari ini. jadi sebagai hadiah sila belanja CHATIME

hooooooyeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, June 11, 2013

KISAH IMAM #part 7 DIA



Cinta bukan hanya mencintai kelebihannya tetapi lebih kepada mencintai kekurangannya. 
Sebab kekurangan tu la yang nak membezakan DIA dgn org lain. 




KISAH IMAM #part 6 KALAU



KALAU SUKA 
TAK SEMESTINYA BERCINTA 

KALAU BERCINTA 
TAK SEMESTINYA ADA JODOH 

KALAU ADA JODOH 
INSYAALLAH TAK AKAN KE MANA JUA 


KISAH IMAM #part 5 YOU ARE.....



YOU ARE ......

you are the perfect man for me.
you were the only one who took this broken woman in,
and fix me with your eternal love with no intention to even win.

you fix me cause that is just who you are.
a fixer.

and all i needed was an honest fixing.
cause i know--
i am hard work.

you--
are my muse.

~ love u so much MR IMAM ~
 


PERJALANAN KITA # 4 TARIKH

Assalamualaikum

tak tau nk mula dari mana & macam mana kisah perjalanan nie. dok pikir punya pikir so aku mula kn dgn kisah "TARIKH".

rasanya ramai yang akn alami benda yang sama mcm nie. dah elok dapat tarikh dah tukar pulak. rasanya tukar tarikh tu dekat 3 kali dah. tu tak termasuk lagi dengan masalah dalaman. sampai satu tahap
rasa naik bosan & mula nk mengalah.

semak sangat dah otak nie. tak nk dh pikir benda benda mcm nie. lebih baik tak payah lagsung kalau dh menyusahkan smpi ke tahap nie.

tapi ALHAMDULILLAH

hari yang baik utk permulaan langkah yang baik. d harapkan semuanya akan berlangsung dengan baik,

# masih terasa sebak dlm solat masa sujud yg terakhir hari tu. memohon & meminta dengan sesungguhnya supaya DIA memberikan & meletakkan yang terbaek utk aku. 
 AMIN 


Tuesday, June 04, 2013

SITUASI

ASSALAMAUALAIKUM

bulan lepas d bawa smpi ke bulan nie rasanya penuh dgn mcm mcm punya ragam. smpi kan naik tak de mood nk menghapdate blog.

SITUASI 1 : MASUK KERJA LEWAT 7 MINIT 

alkisahnya minggu lepas aku trmasuk lambat ckit. 7 minit. then ntah knp si polan tu mood tak bagus agaknya abes d seru semua yg masuk lambat. ok kesalahn d terima !!! nk buat cm mana dh mmg salah. tapi yg buat hati manyak hangin sgt ada 2 sebab. si tukang report yg firstnya. amboi indahnya mereport org masuk lambat bagai. sedangkan dia mai reja dok buat port folio ank dia dia boleh plak kan. plus tido time reja lagi tak dak org bising pon. bangga la tu tak kantoi. yg keduanya aku marah betoi ngan si polan. bukan marah apa sgt cuma bila dia keluarkn ayt "p semayang waktu reja nama nya menipu!!!menipu majikan!!menipu dlm reja!! "
nak ja aku jawab hg tak pa la hg tak beratkn smyg aku kalo tak buat tak leh kang buatnya mati tgh jalan dosa besar aku. oiiii geram geram geram. peliknya abeh semua rg takut2 nk p smyg pastu. tu dia eh betapa hebatny akosa kata dia smpikn org takut menunduk. sedanhgkan dlm tibi la radio la dok ceramah pom pang pompang dosa tak smyg bagai tak dak plakorg takut tetiba si polan tu ckp ckit ja abeh semua tunduk. tabik spring betoi !!!!! 

SITUASI 2 : KANTOI 

seorg hamba Allah kantoi taktik jahat dia selama nie then paling hangin dia salahkn semua org. alahai kawan tak dak sapa yg nk jatuh kn hang aih. kalau betoi2 nk jatuhkan hang dh lama dh kami nie guna senjata yg dok ada pada kami semua nie nk hentam hang kaw kaw.

SITUASI 3 : PAKSA ORG & LEPAS CKP

aku rasa org yg brkaitan ngan topik nie dh cukup paham ngan tajuk yg aku mmg tuju khas kat dia. dia suka jd pembaca senyap blog aku nie. so d sbbkn dia dh paham tak yah aku nk hurai panjamg panjang. cuma nasihat aku TOLONG LAH !!!! JANGAN KACAU HIDUP AKU & HORMATI KEPUTUSAN AKU. nasihat aku lepas nie seteruk mana pn dugaan tolonglah kawal diri & perasaan senirik. jangan asyik pikir kita punya masalah ja teruk org len pn da masalah jugak. kalau kit atak paham & tak tau masalah org just tolong jangan tambah masalah lagi kat org tu. belajar utk kesian kn diri org sama kalo tak tau gak kesiankn diri senirik.

# aku memang keras bila menyuarakan apa yg aku rasa aku tak puas hati tp tak brmakna aku betui kalau kamu rasa kamu betul & aku salah then betulkan aku walaupn trpaksa brtekak brgaduh just take ur time utk lakukan semua tu utk betulkan aku. yes aku akui kadang kala aku akan amik masa utk pikir balik tapi tak brmakna aku merajuk dgn kamu. bila peluang dh aku bagi tolonglah hargai. bila keputusan dh aku amik please HORMATI hak aku utk memutuskn apa yg trbaek utk diri aku. bukan sbb pentingkan diri & tak tau hargai kamu tp hakikatnya tika saat aku amik keputusan tu aku dh pikir betul2 apa yg layak aku dpt nnti !!!

KATA-KATA HIKMAH

Sarang Labah Labah.....

Assalamualaikum..... Uikss..penuhnya sarang labah labah. . . Bila nak mula balik menaip ntah la. . . #moodrajinkemablilahkepadakuuuu...