Tuesday, June 04, 2013

SITUASI

ASSALAMAUALAIKUM

bulan lepas d bawa smpi ke bulan nie rasanya penuh dgn mcm mcm punya ragam. smpi kan naik tak de mood nk menghapdate blog.

SITUASI 1 : MASUK KERJA LEWAT 7 MINIT 

alkisahnya minggu lepas aku trmasuk lambat ckit. 7 minit. then ntah knp si polan tu mood tak bagus agaknya abes d seru semua yg masuk lambat. ok kesalahn d terima !!! nk buat cm mana dh mmg salah. tapi yg buat hati manyak hangin sgt ada 2 sebab. si tukang report yg firstnya. amboi indahnya mereport org masuk lambat bagai. sedangkan dia mai reja dok buat port folio ank dia dia boleh plak kan. plus tido time reja lagi tak dak org bising pon. bangga la tu tak kantoi. yg keduanya aku marah betoi ngan si polan. bukan marah apa sgt cuma bila dia keluarkn ayt "p semayang waktu reja nama nya menipu!!!menipu majikan!!menipu dlm reja!! "
nak ja aku jawab hg tak pa la hg tak beratkn smyg aku kalo tak buat tak leh kang buatnya mati tgh jalan dosa besar aku. oiiii geram geram geram. peliknya abeh semua rg takut2 nk p smyg pastu. tu dia eh betapa hebatny akosa kata dia smpikn org takut menunduk. sedanhgkan dlm tibi la radio la dok ceramah pom pang pompang dosa tak smyg bagai tak dak plakorg takut tetiba si polan tu ckp ckit ja abeh semua tunduk. tabik spring betoi !!!!! 

SITUASI 2 : KANTOI 

seorg hamba Allah kantoi taktik jahat dia selama nie then paling hangin dia salahkn semua org. alahai kawan tak dak sapa yg nk jatuh kn hang aih. kalau betoi2 nk jatuhkan hang dh lama dh kami nie guna senjata yg dok ada pada kami semua nie nk hentam hang kaw kaw.

SITUASI 3 : PAKSA ORG & LEPAS CKP

aku rasa org yg brkaitan ngan topik nie dh cukup paham ngan tajuk yg aku mmg tuju khas kat dia. dia suka jd pembaca senyap blog aku nie. so d sbbkn dia dh paham tak yah aku nk hurai panjamg panjang. cuma nasihat aku TOLONG LAH !!!! JANGAN KACAU HIDUP AKU & HORMATI KEPUTUSAN AKU. nasihat aku lepas nie seteruk mana pn dugaan tolonglah kawal diri & perasaan senirik. jangan asyik pikir kita punya masalah ja teruk org len pn da masalah jugak. kalau kit atak paham & tak tau masalah org just tolong jangan tambah masalah lagi kat org tu. belajar utk kesian kn diri org sama kalo tak tau gak kesiankn diri senirik.

# aku memang keras bila menyuarakan apa yg aku rasa aku tak puas hati tp tak brmakna aku betui kalau kamu rasa kamu betul & aku salah then betulkan aku walaupn trpaksa brtekak brgaduh just take ur time utk lakukan semua tu utk betulkan aku. yes aku akui kadang kala aku akan amik masa utk pikir balik tapi tak brmakna aku merajuk dgn kamu. bila peluang dh aku bagi tolonglah hargai. bila keputusan dh aku amik please HORMATI hak aku utk memutuskn apa yg trbaek utk diri aku. bukan sbb pentingkan diri & tak tau hargai kamu tp hakikatnya tika saat aku amik keputusan tu aku dh pikir betul2 apa yg layak aku dpt nnti !!!

14 comments:

  1. sabar yer ..Maha itu Maha MElihat Dan Maha MEngetahui ..akan masa dia akan kena juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebolehnya apa yg kita kena tak nk la dia kena tp bila marah memuncak mcm2 dlm kepala nie hehehe ~

      Delete
  2. kita berhak luahkan perasan agar redha skt

    ReplyDelete
  3. Ini betul2 luahan rasa...tak pe luahkan saja di sini jika ianya dapat membantu mengurangkan tekanan anda... Kami sedia mendengarnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhh lega dh meluah....tQ sudi baca luahan sy

      Delete
  4. payah jugak jadi trainer ni. ingatkan senang sebab tempat tu dah ohsem

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyde : tempat mmg superb ohsem tp yg tak ohsem nya d kelilingi manusia2 yg yg parasit......serius memakan diri yg ats cara atasan yg bawahan cara bawahan

      Delete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...