Thursday, May 31, 2012

MASALAH OH MASALAH


Dalam idup kita nie bohong la kalo tk penah da masalah.

Mmg tekanan kalo trlampau byk masalah.


Tapi kan idup akan jd kosong plak bila tak dak masalah.


Kita belajar pn dr masalah.


Pengalaman yg ada pn amik dr semua masalah.


Jadi jgn boikot masalah.


Sbb dr masalah lah kita blh blajar utk hidari masalah.

*** ppsssttt... Berapa byk masalah daa... :-P

Published with Blogger-droid v2.0.4

HATY MANYAK GUNDAH


FORGIVE & FORGET

Kadang kadang kita suka tingat benda yg menyakitkn aty kita. Padahal da brkurun benda tu jdi.

Adeh apa yg patot cik AngguR buat ek nk lupa semua kenangan yg menghentam perasaan yg ley wat jd tekanan nie??

Any idea???

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, May 29, 2012

MAWAR UNTUK Cik AngguR


Hari ni turn en Anggur pulak update blog nie...kebetulan en Anggur rasa tak tahu nak buat apa dan terlintas difikiran en Anggur tuk lukis..pikir punya pikir nak lukis apa..teringat cik Anggur suka akan bunga rose a.k.a mawar..jadila bunga yang tak berapa jadi kat atas 2.hehehe... nak jadikan cerita bunga mawar nie selalu dikaitkan dengan pasangan bercinta..sang kekasih akan memberi 3 kuntum bunga mawar kepada pasanganya sebagai tanda I LOVE U..en Anggur tk penah lagi pun bg kat cik Anggur..tapi rasanya lukisan yang en Anggur lukis nie lagi beharga dari 3 kuntum bunga tu walaupun bunga ni tak hidup...bukan senang tau nk lukis..hahaha...

kat bawah en Anggur nak bagi tahu serba sedikit kelebihan bunga mawar:-

  • Air mawar boleh menjadi penawar kepada penyakit saraf dan ubat hidu bagi yang bermasalah pada paru-paru
  • Estrak kelopak untuk sakit jantung dan buah pinggang
  • Kelopak bunga mawar sebagai iodin yang bagus untuk kelenjar tairod
  • Menghaluskan kulit dengan cara mandi air bunga mawar

Saturday, May 26, 2012

BASMALAH

ASSALAMUALAIKUM

Panas betoi ari nie. Sampai brdenyut otak cik AngguR. Um...d sbbkn trlampau panas so tahap kemalasan meningkat mendadak la kn hahaha. Nak keluar pn malas.

Malam td cik AngguR da selamat khatam novel SUNAN MUSAFIR. Mmg best ya amat tp rasa mcm trgantung plak ending dia. Ada lg kot smbungan pasai ank Sunan tu. Adeh mencik toi kena tgu2 nie.

By de way cik AnggurR dok stdy majalah bru. Tajuknya al-Ustaz. Best gk. Byk bnda yg cik AngguR blajr. So da satu tajuk yg agk menarik aty cik AngguR nk share ngan smua org.

Jum layan!

KELEBIHAN BASMALAH

* Bacaan pembuka pada tiap amalan yg baek.

Maksudnya kalo kita nk wat satu bnda kalo xd mulakn ngan basmalah jd mcm xlengkap la apa yg kita buat tu.

* Pendinding keselamatan rumah & barang-barang dr kebakaran,kerosakan n kehilangan.

* PelinduNg drpd syaitan menyelinap masuk dlm rumah.

* Pendinding bg suami isteri agr anak-anak tk d ganggu syaitan brmula waktu brsama smpilah d lahirkan.

*** ppssstttt... Jum azam ramai2 pas nie nk watpa pn mulakn ngan basmalah <3

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 24, 2012

AL USTAZ


Assalamualaikum

Da lama betoi cik AngguR tak beli majalah. Td masa nk p ayaq ais blend singgah kdai runcit. Niat d haty nk beli majalah RASA ja pasai cntik trtarik kau mmg de bomb page dgn majalah tu. Sekali time nk byr trtoleh lak tgk majalah bru nie.

Belek pnya belek rasa brkonan plak. Makanya haty da jatuh chenta plak. Tetambah bila tgk muka ustat Don yg smart. Haha...

Jom pakat beli ramai ramai!!! 

Serius tak rugi labur RM9 utk dpt ilmu d dunia sbgai bekalan akhirat.

Published with Blogger-droid v2.0.4

AKU & MARAH


Apabila kamu melihat aku marah maka tenangkanlah aku.

Apabila aku melihat kamu marah maka aku pula menenangkan kamu.

Jika tidak janganlah kita brsama. <3

Published with Blogger-droid v2.0.4

WAHAI LELAKI

ASSALAMUALAIKUM
Wahai lelaki, jika benar kau kasih & cintakan wanita itu,

1 - Jagalah dia dgn baik,
2 - Kasihanilah dia, lindungilah dia,
3 - Berilah kasih syg padanya,
4 - Hargailah dia,
5 - Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
6 - Nasihatilah dia,
7 - Bawalah dia ke jalan Allah,
8 - Perbetulkan kesilapannya,
9 - Bersabar dengannya,
10 - Terimalah & cintailah kekurangannya,
11 - Jadi imam terbaik & redhalah padanya
                     *** ppppsssttt .... moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu

BUATKU DISANA by MAFA FEAT RONNIE



BUATKU DISANA by MAFA FEAT RONNIE

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati
Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana
Ohhh
Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahaya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta


ASSALAMUALAIKUM 

Kadang- kadang kita suka berharap akn ada orang yg memahami kita. Apa yg kita suka apa yg kita tak suka, apa yg kita nak n apa yg kita tak nak & macam-macam lagilah. Tapi kita lupa yg sebenarnya org tu jugak harap benda yg sama. 

Betul la da pepatah tu rambut sama itam tp hati len len warna. 

Apapun yg jadik sebaek-baeknya jgn sesekali memaksa org suka apa yg kita suka & benci apa yg kita benci. Macam mana org berusaha nk pauskn hati kita nk jaga hati kita ikut rentak kita tak salah kot sesekali kita pulak ikt rentak org tu kan. 

Adeh pagi pagi cik AngguR dah merapek macam2 seyyyy. 

Apa kes !!!! 

*** ppppssstttttt ...... Sedey nya ~

Sunday, May 20, 2012

SECANGKIR KOPI BONDA

Semahal mana pn minuman kt kdai makan n hotel tapi KOPI BONDA jugak yg terbaek!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 19, 2012

HIJAU BUMI ALLAH


Ank pak mat org bajau

Cabai saya warna ija
u

Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 11, 2012

KEBERKATAN REZEKI 2012 !!!!

ASSALAMUALAIKUM 

Waaaaaa dah berabad tak update blog cik AngguR nie. Sian betoi terpinggir dek kesebokan yg melanda cik AngguR tahun nie.

Mula dr awai tahun samapia la ke tengah tahun sebok memanjang. Haaiiiyaakkk !!!

Tapi sebok sebok pon cik AngguR rasa best sangat sangat pasai nya tahun nie baru la terasa keberkatan rezeki duit gaji tu. Salu nya reja ciput sangat. Kalau nk bz pon kena tggu bulan Jun or Julai coz masa tu la bz ngan nk carik org nk mai kursus.

but tahun nie bermula dr bulan febuari cik AngguR dah dapat job baru. Apa lagi kalo tak terlibat ngan ISO 9001:2008. Haaa ..best sebab mula pada bawah. Tak mcm ISO lab tu mula tgh2 nk masuk data dlm kepala pn lambat ckit. Nie sbb mula dr awai laju ja nak paham.

Serius best sangat!!!!

Arrrghhh ...ahad nie nk p kursus kt Shah Alam. YEAHHH !!! Tempat yg terindah dalam idop cik AngguR. Hope dapat lepas kn kerinduan yg dah tahap gaban sebab lama tak jenguk Kota Anggerik tu. !!!!

Shah Alammmmmmmmmmmmmm !!!!!!!!!! Wait for cik AngguR !!!! 



*** pppsttt ...Buat reja kena ikhlas baru terasa keberkatan rezeki & kemudahan kerja tu 
d jalankan !!!

SEINDAH RASA



ALLAH tidak melihat rupa bentuk & harta benda kita 
tetapi 
ALLAH melihat hati & amalan kita.

Published with Blogger-droid v2.0.4

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...