BREASTFEEDING STORY # PAM SUSU

ASSALAMUALAIKUM 

baru perasan sejak ada anak nie cerita dlm blog banyak pasai breastfeeding & anak ja. jarang nk update cerita pasailen padahal banyak ja cerita yg ada. cuma lebih teruja nk cerita dlm blog nie yg brkaitan dengan anak.

entry lepas ada cerita pasai susu drop. Alhamdulillah dh nmpk peningkatan sikit demi sikit nk pulih. yup semeriah mana pn susu org tu pasti ada satu masa akn drop jugak. yal a kit ani manusia tak mungkin tk merasa letih sedih stress segala bagai. mmg akn ada masa susu kita akn drop. apapun jangan susah hati. usaha doa tawakal pasti pulih balik  ke normal.

nk d jadikn cerita sebulan lepas ada la pasang niat nk beli pam lagi satu. kononya senang ckit la ada dua. kalo satu tu abes bateri ada lg satu. plus igt nk satu kt tmpt keja tak da dok usung p balik p balik. haa kebetulan masa balik bertam baru nie tgh malam bengkak susu. pasang pam tak leh sedut pulak. adoi dh la tgh sakit trsgt sgt nie. mau nk demam. pam plak buat pasal.

kebetulan sebelum cuti tu kwn opis bg pam dia suh try. mmg sy niat kalo ok nak beli la pam tu. kalo nk beli yg baru mmg mahal. bila tak byr duit lg sy tak beranai nk try. takut rosak ke ilang ke smpi la bengak susu tu haa mmg trpaksa try. perghhh mmg brbeza la pam mahal dgn murah. patut la org sanggup laburkn duit beli yg mahal sbb mmg beza la.

bila dh guna 3 4 kali rasa puas hati bru la bgtau kwn nk beli. Alhamdulillah hrga yg dia bg pn mmg brpatutan & mmpu milik. ok la dia pn pakai pam tu berapa kali ja. plus dpt beg lagi cooler box lg botol simpan susu baru belum guna lgsg lagi. oiii banyak okey.

kesimpulannya bagi yg nk beli pam tu kalo mampu beli la yg mahal ckit janji brkualiti. kalo tak mmpu mcm saya memula dulu saya beli yg sekadar sy mampu. bukan pam murah tu tak bagus. serius bagus. kalo tak bagus tak kn la saya boleh buat stok yg brlambak tu kan. cuma kalau mmpu beli yg mahal ckit. tak rugi pn sebenarnya.

yang paling bestnya pam kali ni double pump !!! ohhyehhhh !!! smpi skrg tak penah try pam dua2 serentak lagi hahahaha nnti bebila nk try la. dh selesa dok pam sebelah sebelah kan.


***syukur susu dh kembali meriah !! terima kasih Allah !!!

Comments

  1. ada beza ek pam murah n mahal? kalo x kisah blh bgtau brand x

    ReplyDelete
  2. saya sampai sekarang (anak no 3 umur 18 months) pakai pam avent manual yang orang bagi hadiah masa anak sulung dulu. minggu depan dia pun dah cukup 5 tahun..

    ReplyDelete
  3. akak try guna double tengok. rasanya proses dia lagi cepat sebab LCD dedua berlaku serentak

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.jgn stress lagi tau :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts