BREASTFEEDING STORY # BILA SUSU DROP

ASSALAMUALAIKUM  

sesejak ada anak nie makin sunyi sepi rasa blog nie. bukan tak sempat sbb sebelum nie pn kalo update blog curi masa rehat sekejap dekat opis. cumanya masa rehat sekarang  dh d tukar pd aktiviti mengumpul stok susu utk anak.

kebetulan minggu lepas gak penat ckit. susu plak brkurang ckit dr selalu pam. biasanya kalo pam dapat 6 ke 7 oz. tetiba minggu lepas pam dpt 4 ke 5 oz je. adehhh dlm kepala ni mula la pikir mcm mcm. mula la nk pikir negetif. cm mana la ank nnt kalo susu tak cukup.

bila dh smpi tahap nk stress melampau cepat cepat saya bukak blog akak zahirah nie. cari balik ilmu BF. makin baca makin brsemangat nk pulihkn balik kepada keadaan asal. mampu dh pujuk diri. yea bila badan letih otak trlampau sarat dgn masalah jangan d harap la susu akn keluar meriah mcm waktu kitatgh bahagia.

serius. itu yg brlaku. minggu lepas saya ngaku mmg otak nie semak sangat sangat. dh jauh ke depan sgt dh fikiran nie. smpi satu tahap tu dh buat keputusan siap siap dh kalo jadi cm tu nk buat cm nie kalo jd cm nie nk buat cm tu. haaa punya stress nya la.

makanya d sbbkn ank saya usaha pujuk diri tak mo stress sgt dh. nnt susu meroso. kesian kt anak.

pujuk punya pujuk Alhamdulillah dh ok ckit. pagi ni bila pam susu rezeki dh kembali ke normal. bukan kata normal je naik plak ckit hasil nya. sebelum ni maksimum 7oz je ari ni 7oz setengah. Allah !!! syukur sangat sangat.

NOTAKAKI : banyakkn brdoa supaya Allah murahkn rezeki nk susukn ank smpi 2 tahun. sedaya yg mungkin elakkn diri drpd stress. rehat cukup & minum air masak 3L paling ckit. tu tak trmasuk air manis yg lain. insyaAllah susu meriah utk ank. 


Comments

  1. itu yg jd kt akak ms Aqil kena tahan kt wad.dgn xleh nk tdo...x cukup rehat...risau kt anak smpai susu drop trus

    ReplyDelete
  2. kami penah drop susu...tp alhamdulillah lps tu ok blk...asalkan jgn stop terus..

    ReplyDelete
  3. drop susu tu memang lagi buat stress. sungguh!! huuuu tapi kena pjuk diri konsisten pam dan pam dapat sikit pun xpe janji kita pam. insyaAllah nanti pulih balik kan

    ReplyDelete
  4. 3 liter air tu.fuhhh.
    rasanya x ckp 3 liter pon sy minum.huhu.
    smga kita semua yg bf baby sntiasa simurahkan rezeki byat anak.aamiin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts