Wednesday, August 13, 2014

PERJALANAN KITA # 17 DJ MAJLIS

Assalamualaikum 

setelah berapa lama selesai majlis bru terasa nk review pasai beberapa item yg berkaitan dgn walimah. tupn sebab ada kawan yg brtanya sbb nk kurangkan kos. ada yg tanya sbb nk survey hrga & macam macam lagi.

entry kali nie nk review pasai DJ MAJLIS masa kenuri umah suami. kebanyakan DJ time tu hrga dh mencecah rm500++. mula nya mmg tak nk amik dh. lepas tu bila cari punya cari jumpa la dj nie

gambar nie time majlis umah suami. tu pn amik dlm album Dj. hehehe mintak izin yeeeee


serius cakap hrga mmg brpatutan. saya dpt hrga time tu hrga yg memuaskn hati. mampu bayar dengan budget yg ada. servis mmg tip top. knp tip top. yea lah sebelah umah mertua masjid. so paham paham je lah kalo nk pasang lagu kena yang mcm mana. pastu sound kena kuat tara mana. semua tu perlu d amik kira.  

paling best sekali masa pengantin sampai saja, ada iringi doa khas utk pengantin. haaa. dj hafiz seniri yg baca. Alhamdulillah semoga dengan doa yg d aminkn ramai org masa majlis tu mendapat keberkatan. time azan mmg dj akn bgtau then bgi laluan pd tukang azan. 

syukur sangat sangat sebab feedback yg dapat lepas mjlis tu positif. yea lah mcm saya ckp tdi umah tepi masjid kan so paham paham je lah. syukur sbb suami ckp tak de sebarang komplen yg d terima samada dr masjid or org tua yg dtg. semua selesa dgn suasana aritu. legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

boleh request nk tema yg mcm mana pd dj. mcm saya & suami mmg dh sepakat nk buat cara islamic. maknanya lagu yg d putar nnti tu bukan lagu cincin emas la bapak ku kawin lagi la segala bagai. kalo d pasang mau suami saya suh bungkus balik nnti. hahahah. 

utk sesapa yg mencari DJ utk majlis kawen ke apa sj majlis saya rekeman kn DJ HAFIZ 


*** tetiba teringin nk rasa suasana majlis kenuri aritu lagi sekali. alangkah indah kalu boleh ulang balik moment tu  ~ weeeeeeeeeeee

3 comments:

  1. gambar tak clear. tapi rasanya ini DJ yg sama masa pergi kenduri umah kawan nadh kt kulim. DJ sendiri bacakan doa masa pengantin sampai. doanya yang menusuk hati jugak la

    ReplyDelete
  2. xda DJ2.mak kak x kasi pdhl sepupu nak wt free ja :(
    pelamin pon memula mak x kasi tp ckp bkn nk wt tepung tawar just nk tngkp gmbr dgn sdara n kwn2

    ReplyDelete
  3. Takdak dj jgk....sbb tak suka bunyi2...fmly pn x suka...pdhal kwn abah dh offer diri huhu

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...