KISAH IMAM # SUBUH

ASSALAMUALAIKUM 





tersenyum seniri bila terbaca post ni kat Fb tadi. dalam otak ligat ja brputar teringat ada orang penah bgtau saya satu masa dulu. cerita yg agk kurang enak.

Solat.

masa tu saya & suami just kawan keja ja. maybe sbb org brkenaan kurang selesa bila kami rapat selalu chat kat YM maka penah jugak dia bunyi.

katanya suami saya nie bukan jenis lelaki yg pentingkan solat. tgk je lah dr gayanya. tak penah nmpk pn solat kt surau tmpt keja. iskkkkk nasib baik la saya jenis malas amik pusing pasai orang. jawab saya biar la kt dia. tu urusan dia dgn Allah. lgpn dh besar panjang dia tau mana betul mana salah. mana dosa mana pahala.

Alhamdulillah.

bila saya & suami dlm proses kenal lg rapat. bertunang kemudian brnikah. trnyata apa yg penah saya dengar dulu tu bohong belaka.

sebagai manusia yg "malas bangun pagi" macam saya mmg paling susah nk bangun subuh. serius saya ckp. palaing awal pn subuh saya setengah jam lepas org azan. brlainan dgn suami. apa yg saya tengok dr awal kami brnikah smpi la skrg dia la yg akn bangun lepas je dengar org mula azan subuh.

nah !! nie ke cara org yg kononnya d kata tak pentingkn solat dulu. Alhamdulillah syukur sangat sangat Allah temukn kami dlm hubungan nie walaupn lambat. walaupun masing masing prnah brkawan dgn org lain satu masa dulu.

mmg Allah betul betul bg kami masa utk kenal diri masing masing.

kadang saya trmalu seniri. yea lah org tua tua pesan seeloknya isteri bangun dulu sebelum suami. tapi saya nie suami bangun dulu. hahahha. adoiiiii

apapun lambat ke cepat ke saya bangun janji saya dapat seorng suami yg brtanggungjawab.

kesimpulannya jangan mudah buat tuduhan or andaian bila tgk penampilan org lain yg ranggi. pemakaian tu sekadar fesyen bukan ukuran iman seseorg. selagi mana pakain tu tak menyalahi hukum tu dh cukup.

semoga org brkenaan tak mudah buat tuduhan dah lepas nie. sekian !!! 

*** makaseh suami sebab tak jemu kejut saya bangun subuh ari ari. :P

Comments

  1. ALhamdulilah suami akak orang bebaik. sejukkkk je perut tengok kan walaupun bukan perot kita yang ngandungkan dia hihihihi :p

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...
    skrg ni xleh menilai seseorg tu just tgk dr penampilan.kdg2 depa lg bgus dr kita.mcm kt kilang ni bdk2 indon nmpk ranggi x pkai tudung tp cukup time p smbhyg.yg bab bj n tudung tu antara dia dgn Allah...kita siapa nk hukum depa.hat org kita btudung bgai plak yg x penah nmpk p surau...huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts