Monday, August 25, 2014

LELAKI bY FYNN JAMAL

Assalamualaikum



lelaki

verse
biar sehancur mana
dia dicincang dunia
--tak mati

walau bertalu disiksa
jasadnya takkan meronta
--dia sudi

suka tak suka, tak beza
bibirnya duduknya sama
--tak duli

kalau tak tau jiwanya
seringnya dikeji nista
--dia gigih jadi lelaki


pre-chorus
terkadang aku kasihan
‘tah gimana dia bertahan di selalu
takkah lenguh dia berjalan
meski dalam sendiri dia tau yang sungguhnya dia sunyi


chorus
lelaki
sambutkan hormatku dari seluruh perempuan
moga nanti
datang hari untuk kau betul2 dihargakan

jatuh bangunmu
gagah lemahmu
tidur bangkitmu
tumbuh patahmu

setiapnya kerna perempuan


verse
biar dikata apa
dia tegak mendada
-- dia janji

selagi nafasnya ada
dia kan teguh bersama
-- dia masih jadi lelaki


pre-chorus
terkadang aku kasihan
‘tah gimana dia bertahan di selalu
takkah lenguh dia berjalan
meski dalam sendiri dia tau yang sungguhnya dia sunyi


chorus
lelaki
sambutkan hormatku dari seluruh perempuan
moga nanti
datang hari untuk kau betul2 dihargakan

jatuh bangunmu
gagah lemahmu
tidur bangkitmu
tumbuh patahmu

setiapnya kerna perempuan


verse
biar sehancur mana
dia dicincang dunia

-- tak mati. 



*** minggu lepas bru smpi album Fynn Tri nie. mintak tolong puan GK belikn sbb dia dh beli. kat sini payah hoi nk cari. tak jmpa jmpa. makanya bila smpi ja terus bukak & dengar. weeeeeeeeeeee..antara lagu yg trpaling suka dlm album nie lagu LELAKI ntah knp tp mmg rasa mcm best la. kena dgn jiwa & keadaan kot. meh layan sama !!!

4 comments:

  1. lelaki memang best.. untukmu pon best... boleh kata suma lagu fynn jamal best haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..tk penah jmpa lg lagu dia yg tak best ~

      Delete
  2. macam kena sangat untuk dituju pada si suami saya itu~~~~ moga dia terus kuat amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kira...terasa kena dgn suami seniri hahaha

      Delete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...