KISAH SI KECIK # SUSU

ASSALAMUALAIKUM

dah lama nk taip entry pasai susu yg d minum time pregnant tapi salu tu jugakla tak igt. tetiba ari nie bila dok sembang pasai isu yg berkaitan dgn susu kat Whatsapp bru la teringat nk taip.

awal pregnant dulu, dh semestinya la mcm org lain jugak beli susu khas utk ibu mengandung sebab nak tambah kalsium dalam badan. sebolehnya nk elak dr kena sakit gigi or gigi patah tp kuasa Allah merasa jugak la sekejap pun. uiii tak mo dh la merasa sakit gigi. serik.

berbalik isu susu. awalnya saya minum susu satu brand yg popular. rasa mmg sedap. lemak manis. nyum nyum. boleh minum 3 4 gelas satu hari. tak dak masalah doctor cakap. tak timbul isu anak besar dalam perut la tu la nie la. semapt beli sekotak tu je. lepas minum susu tu saya rasa ada perubahan ckit kt badan. mula gatal gatal. kulit kering. mungkin alah dengan susu tu kot.

tak sempat nak abes sekotak dah benti minum susu tu sbb tak tahan kulit kering makanya saya buat keputusan tukar susu. lepas survey jenis susu yg ada kt pasaran jmpa satu jenama yg kandungan susu tu sama lebih kurang dgn susu yg saya dok minum sebelum nie. dr company yg sama. 

SIMILAC MOM. walaupun rasanya tak sesedap susu yg dah biasa saya minum sebelum nie. tak sama jugak mcm susu popular tu tapiiiii.......................


ALHAMDULILLAH. susu nie sesuai dgn saya. tak dk alah apa. mungkin susu yg lepas tu sebab saya tak berapa nak tahan. cumanya susu SIMILAC nie teramat payah nak jmpa. jenuh cari kedai yg jual. setakat ni tak jmpa yg jual dlm kotak mcm dlm gmbr google tu. dok jmpa yg tin je. demi yg tersayang, gagah jugak cari smpi jumpa. weeeeeeeee .......... baby lagi suka minum susu yg d minum sebelum prgntn tu. lepas minum susu tu ja mesti ligat brgolek.

*** setin tahan sebulan. sehari minum segelas je dh cukup. cuma saya suka minum brgelas gelas. sbb saya jenis suka minum susu. tapi kan serius cakap susu ibu mengandung tak sesedap susu org tak mengandung. hahahahhaha. boleh tara tu ~



Comments

  1. Kami pon suka susu tapi tym preknen jadi tak blh telan pulakkk! susu 1st tu mesti anmum kannn tetttt

    ReplyDelete
  2. Salam

    Haaa terbaik ayat last tu. mmg LM gemar susu tp susu mengandung mmg x sedap. Berkali kali tukar tetap rasa x sedap. Hehehe

    ReplyDelete
  3. aa masa memula xcaya y bby boleh tarik calcium dlm badan bila gigi dah start rapuh baru caya. minum susu biasa full cream ja kak. ok jugak tu pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn wat main la..kang rongak gigi semua.....

      Delete
  4. ms mula2 minum susu tettt tu mmg sdp.bl kena kencing maneh dokte tnya susu apa trus kena stop.lps tu dh xleh telan dh susu yg lelain rs loya sgt.last2 minum susu kotak biasa je la tetiap hr

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibbaik dh benti minum....ikut org jugak kot kan....sesuai dgn org lain tak semestinya sesuai dgn kita

      Delete
  5. Susu anmum letewwww hihihi. Biasa la badan kan xsama. Similac nie bukan susu berasas soya ke kak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts