Tuesday, August 26, 2014

KISAH SI KECIK # UPDATE 37 MINGGU

ASSALAMUALAIKUM  

ALHAMDULILLAH ...dh masuk 37 minggu dh. cepat ja masa brjalan. rasa mcm baru ja semalam check kata dh pregnantetiba skrg tgh menunggu hari nk tgk si kecik keluartgk dunia.

kalo awal dulu saya banyak pikir. takut cm tu la cm nie la. skrg nie banyak yg dah berubah. banyak yg pikir positif. cuma satu je yg saya nak skrg mudah nk lahirkn si kecik nie & si kecik sihat walafiat. AMIN. semoga Allah prmudahkan.

tadi g klinik kesihatan. mcm biasa la check perut, timbang berat badan, amik tekanan darah, chechk HB. Alhamdulillah HB dh naik ke 11.2. perghh lega nya rasa dlm hati. misi pn ckp dh nk brsalin bru HB cantik. hehehehe. dia tnya makan apa. saya ckp mkn vitamin yg dia bg Obimin.

cumanya yg saya perasan sejak Obimin tu habis then misi tak bg masa saya g check up aritu sbb stock kt dia pn habis, saya cuma makan Vita Lea ja. pedih ulu hati agk brkurang ckit brbanding lepas-lepas. maybe saya tak sesuai makan Obimin agknya (andaian seniri). bila makan je perut cepat sebu, berangin pedih pastu muntah. terutamanya time malam. mmg seksa ya Rabbi. air masak pn dh mampu minum banyak mcm selalu dh. boleh minum 3 ke 4 liter sehari. leganyaaaaaa. kembung perut dgn air je.

sekarang nie Alhamdulillah. mmg selera makan makan memuncak. smpi suami cakap 'isk tak kenyang lagi ke'. hahahahah. makan pn bukan makan banyak sgt. kalo kena yg tekak nk makan tu mmg banyak la. kalo takat nk rasa2 tu salunya dua tiga suap dh benti dh.

kalu dulu berat payah nk naik bila check up skrg nie Alhamdulillah mampu naik dah tiap kali check up. lega. kalo tak misi mesti dok tanda pakai pen kaler merah je kt buku tu sbb berat tak naik. tak pn naik ciput. 

lepas nie dh tak payah g jmpa doctor cuma kena jmpa misi je. lega part nie jugak sbb dh tak payah g dua klinik. just g klinik yg depan rumah tu je.

fuhhhhh. banyak yg dh melegakn hati skrg nie. syukur sgt. 




*** baby skrg siang banyak tido malam ke main aktif. tendang sana sini. smpi rasa mcm nk pecah perut. tambah waktu tgh semayang uiiii kemain la dia ligat. ikut semayang jugak agknya. smpi kadang terasa dia duduk tu hujung hujung sgt dh. sujud tu usah kata la kn tak mampu lagi dh nk buat. semoga dia keluar dengan mudah & sihat.


3 comments:

  1. Alhamdulillah dah tak lama yer syg. nnt kita date reramai

    ReplyDelete
  2. Moga dipermudahkan Allah segala urusan bsalin nanti

    akak dl pon mkn vitalea gak

    ReplyDelete
  3. Kak. Obimin tak sesuai untuk org hb rendah. Kira pun lupa nk bgtau akak

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...