TANZIL QURAN ONLINE

Assalamualaikum 

dah tggl berapa jam ja lagi kita nk melangkah masuk ke buan Ramadhan. mesti tiap org ada azam tersendiri. nk terawaih penuh la khatam Quran la. tu tak masuk lagi dgn nk diet segala bagai.

apapun saya ucapkan SELAMAT BERPUASA utk semua umat Islam. semoga puasa tahun nie lebih baik dr tahun yg lepas.

sedikit perkongsian utk semua. bagi yg bekerja boleh la selak selak dan dengar time break. 5 minit pn jadi lah. Alhamdulillah saya dh guna dr puasa tahun lepas smpi la skrg.



KELEBIHAN  : 
  • boleh baca online 
  • boleh belajar cara bacaan dr imam yg tersenarai 
  • boleh baca tafsir dlm pelbagai bahasa  
ALHAMDULILLAH setakat sangat puas hati guna aplikasi nie. bukan saja bantu kita yg bacaannya gagap, lemah & tak lancar malah boleh tingkatkn lagi semangat nk baca & menarik minat nk baca selalu. tak payah lama sangat. amik satu dua muka surat dh cukup dh.

kalau nk tggu balik rumah bukak Quran mmg akn ada yg bagi banyak alasan. nk tggu lepas solat la tu la nie la. bila smpi masa nak ngaji dh ngantuk penat segala bagai. guna aplikasi ni nie just duduk depan PC tu ja. mudah sangat sangat. tinggal tekan ja. nak dengan tak nak.

semoga berguna utk org lain juga !!!



*** Ramadhan kali nie tersangat lah menguji keimanan & ketabahan mental serta fizikal. baby pelissssss jangan buat perangai ek kita nk puasa penuh nie. haaa nnti dpt pahala banyak tau .....

Comments

  1. sama lah. kira pun ambik masa kt ofis lepas solat zohor tu. kalau kat umah mesti xdan nya. mana nak tgk anak lagi. buat keja lagi huuu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts