Wednesday, May 21, 2014

KISAH SI KECIK # MAKANAN TAMBAHAN

assalamualaikum 

tengok botol suplement besar besar mesti org heran cm mana boleh telan bebanyak mcm tu. 

kalau dh demi si kecik d dlm banyak mana kena telan jugak. alhamdulillah la sebelum kawin pn mmg dh dok makan vitamin. 

yg boleh jd mkn produk Shaklee nie sbg makanan tambahan puncanya bila ari 1st buat buku pink check HB misi kata "adik, HB tak cantik nie." makanya dapat la segala iron tablet b complex segala bagai. 

tara dok makan obimin pn tak naik. sedih hati den !! makanya dengan semangat cari vitamin tambahan utk naikkn HB. mau tak rajin misi siap kata kalo HB rendah lg nnti ank boleh meninggal dlm perut sebelum brsalin. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa tak mo tak mo !!! 

akhirnya bila dh beli makan Shaklee nie cmpur dgn vitamin yg hospital bagi alhamdulillah HB dh ke tahap normal. boleh senyum lebar dh bila misi kata "adik, Hb dh naik. cntik dh nie. jangan lupa makna vitamin tu jangan tinggal langsung tau. tak yah dengar cakap org yg kata makan vitamin kami bagi ank besar la kencing manis la. tipu je semua tu." 

angguk angguk je. makaseh misi bagi nasihat. ok baby !! mama betanje eskrem erk !! 


 

3 comments:

  1. Kmi x pernah alami mslh hb so xtau sgt heeee

    ReplyDelete
  2. pernah baca kalau hb rendah. obimin tak berapa sesuai. kalau iberet tue lebih sesuai. tapi vita lea tue pun dah cukup membantu. insyaAllah :)

    ReplyDelete
  3. Mau tak susah hati kalau misi bagi tau cenggitu..... terus semua vitamin telan hehe....
    Tulah dulu masa Okje mengandung pun katanya jangan makan obimin nanti anak besarlah apalah ,.....hish tak boleh pakai betul hehe...makan lah pil vitamin klinik bagi tu demi kesihatan baby kan...

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...