Tuesday, December 31, 2013

ALHAMDULILLAH .... SAYA ISTERI DIA !!!

ASSALAMUALAIKUM

ALHAMDULILLAH .... masuk hari nie dah 11 hari brgelar isteri orang tapi still dok rasa mcm bujang trang tang tang lagi. hahaha boleh mcm tu punya feeling?

imbas balik kenangan malam akad nikah tempoh hari. awalnya tak terasa brdebar apapn. smpikn last last minute pn ada lg keja yg perlu d selesaikan. tambah pulak kt rumah tak de mjlis kenuri so lg la tak terasa. walimah hanya buat sebelah suami ja.

cerita sikit sebelum mjlis akad nikah ...

BERINAI
ikutkan nk berinai malam jumaat. risau pulak takut inai kotak yg d beli tu tak merah jdnya hari RAbu balik keja ja dh try pakai inai. haaa sib baikla try awai mmg tak merah pn jd oren je. sedih btoi. makanya esok tu abg susah payah g cari pokok inai plus giling segala bagai. Alhamdulillah hujung2 masa murah rezeki dgn inai. org tu bagi org ni bagi. senyum smpi ke telinga dh eh.

MAKE UP AKAD NIKAH
dr awal lagi dh ckp dgn suami nk mintak tolong adik dia makeup kn masa akad nikah. Alhamdulillah first time tepek segala bagai kt muka nasib baik la masih nmpk mcm muka seniri lg. suami pn ckp nasib baik la tak jadi muka org lain. hahahaha.

AKAD NIKAH
Alhamdulillah tepat jam 9.30 malam d MAsjid Abdullah Fahim dgn sekali lafas sah jd isteri pd dia. masa tok kadi mula baca doa sebelum kad tu bru la terasa jantung laju. haaa sudah mula la darah nkaik penuh muka. bila dh dengar ja tok kadi sebut SAH terus air mata keluar. syukur Alhamdulillah dgn sekali lafaz dh sah jd isteri org. sebak sgt sgt. bru hari nie paham knp tiap kali org nanges bila lepas akad nikah. perasaan yg tak leh nk d gbr or ceritakn. insyaAllah satu hari semua org pasti akn rasa jugak cm mana perasaan tu.

dan hari lepas 11 hari brgelar isteri hati rasa tenang sgt sgt. baru skrg betul betul faham knp kita d suruh brkahwin. ketenangan yg Allah bagi tak sama mcm tenang masa zaman belum kawen. sebanyak mana pn dugaan yg datang, sebesar mana pn masalah yg menimpa Alhamdulillah hari nie mampu hadap dgn tenang. rasa tenang yg tak pnh rasa sebelum sebelum nie.

semoga Allah kekalkn kebahagiaan ikatan nie d dunia hingga ke akhirat.

buat suami,
terima kasih sbb sudi memperisterikn sayayg serba kekurangan nie. 



“ Ya ALLAH Ya Tuhan kami, kurniakanlah kepada kami dari isteri  dan anak cucu kami yang menyenangkan kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa ”
(Al-FuRqan : 74)

Monday, December 02, 2013

PERLU KA MENYESAL?

ASSALAMUALAIKUM

syukur Alhamdulillah tinggal berapa hari ja lagi nk melangkah ke fasa baru. mcm tak pecaya pulak kan. kebetulan dua tiga menjak nie ada mcm mcm dugaan yg timbul. yg terbaru nie timbul lepas saya pos kad jemputan walimah saya.

ramai yg terkejut sebab dh nk nikah. tak dengar ura ura brtunang pn tetiba smpi kad jemputan. hehehe sorry erk bukan tak nk bgtau cumanya kn dlm Islam suruh merahsiakn prtunangan & hebahkn perkahwinan. lgpn dlm tompeh brtunang nie kit atak tau lagi apa nak jadi. bertunang kan tempoh brkenalan utk pasangan.

setakat nie Alhamdulillah saya & tunang tak de mslh sgt antara kami. setakat hal kecik kecik remeh temeh tu biasa la kan. cumanya ada juga elibatkan hal yg besar yg tak elok saya ceritakan. biarlah bnda tu jd pengalama buat kami utk brjaga-jaga lepas nie.

cumanya dlm ramai yg ucap tahniah ada jugak yg kecewa.katanya penat menunggu saya la segala bagai. Allah. bila pulak kita kapel yg nk frust2 nie. hishhh....masa nk lelap mata semalam sempat sy renung balik masa masa lama saya yg dulu. saya selalu d kelilingi org yg perangai nya hampir sama.

 sama yg macam mana? sama bila d timpa masalah/musibah ja MESTI melarikan diri. diam diri ilang ntah ke mana-mana tanpa khabar berita. ada yg brbulan ada yg brtahun. then bila dh lama saya pn ada kehidupan saya seniri dah balik pulak.

ayat yg dikeluarkan mudah ja.

"SAYA INTA MAAF. DULU SAYA SILAP SBB TINGGALKN AWAK TAK HADAP MASALAH SAMA-SAMA. SEKARANG SAYA DTG NK BETULKAN BALIK SALAH SAYA DULU. TOLONG BAGI PELUANG PADA SAYA"

Astagfirullah.

awak.....
dh berapa lama awak senyap ja?berapa lama awak hilang?kenapa baru skrg nk suh bg peluang?dulu masa saya nasihat suruh sama sama usaha atasi masalah,bagi peluang kt diri seniri kenapa awak tolak mentah mentah?berapa kali saya usaha usaha usaha dengan muka tak tau malunya pujuk awak suh atasi masalah?tp apa jawapan yg awak bagi?apa yg awak buat?

sekarang nie saya dh ada kehidupan saya seniri. nk brkawan insyaAllah tak dak masalah.lebih dr tu maaflah. tak dak daya upaya lagi saya nk terima setelah apa yg awak buat. kalau dulu masalah sekecik tu pn awak boleh ilang senyap tggl mcm tu ja apatah bila dh masuk alam rumah tangga mgkin lbh dr tu awak mampu buat.

lagipun tak mgkin saya mahu lukakn hati ramai org demi menjaga hati awak yg seorang.

kawan... MAAFKAN SAYA. tak perlu menyesal dgn apa yg trjadi. teruskn langkah awak.mcm mana saya tak pernah halang awak bila awk buat keputusan dulu saya harap awak juga jangan  menghalang saya hari ini.

saya tau awak baca blog saya.

sekali lagi.

maafkan saya.

KATA-KATA HIKMAH

Sarang Labah Labah.....

Assalamualaikum..... Uikss..penuhnya sarang labah labah. . . Bila nak mula balik menaip ntah la. . . #moodrajinkemablilahkepadakuuuu...