Thursday, July 04, 2013

HATYAI, THAILAND

ASSALAMUALAIKUM

dah lama rasanya tak menaip. bukan sebab tak dak idea tp sebab tak brkesumpitan + reja yg makin menimbun.

dalam dok sibuk sibuk d opis nie sempat lagi p brcuti. kali nie cikp jauh ckit. melangkah ke negara sebelah kita.

HATYAI, THAILAND

dan yg paling best sekali trip brcuti kali nie d taja. hoooyeyyyyyyyy. sayang ketat ketat. :P

okeh sebelum nie kalau sebut pasai thailand ja mesti akn trbayang benda yg bukan2 dalam kepala. benda yg tak senonoh bagai. standard kalau p hatyai apa lagi kalau bukan mengurut kan. tp bila smpi ja kn sana. perghhh jauh sungguh dr apa yg dok sangka selama nie. bukan nk kata tak dak urut2 tu ada ja tp tak seteruk yg kita sangka.

trip kali nie p seramai 40 org ( sebiji bas penuh).

TARIKH LAWATAN : 28 ~ 30 JUN 2013
HARI : JUMAAT, SABTU & AHAD ( 3 HARI 2 MALAM )
BAYARAN : RM 250.00 (RM 100 company sponsor selebihnya d taja )

antara tenpat yg cik p kat sana :

Danok 
(singgah makan & shopping) 

Zoo Hatyai 

Nora Plaza  
(kat sini sgt2 sesuai nk beli barangan kulit siap dpt 20% lagi) 

Tasek Songkla 
(kat sini blh nmpk 2 keadaan tasik ngan laut air n lain2 kaler ijau ngan biru)

Chong Puak Champ 
(tempat naik gajah ) 

MAsjid BAru Hatyai  

Floating MArket 
(tmpt paling best & plg nk p lagi oii makan byk kot semua nya hrga 20 bath / rm2 saja)  

Morning market
(okey sini syurga beg tangan hahah serius boleh dpt rm50 utk 3 ~ 5 beg kalau pandai tawar) 


malas nk beletiaq panjang2 sebab dok kalut nk buat reja lain lagi so taip skit2 ja.

6 comments:

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...