Thursday, July 04, 2013

AKHIRNYA .....



Assalamualaikum 

berat rasa hati nk kongsi benda nie. rasa malu nk luah pd org lain. makanya sinilah jalan trbaek. lagipn bukan sapa ja baca kan. 


ALHAMDULILLAH 

syukur kepada DIA sebab membuka pintu rezeki pd aku 
akhirnya berjaya memiliki 
setelah 3 tahun 6 bulan berusaha berusaha dan terus berusaha 
sampai satu tahap terasa patah semangat 
putus asa
hilang keyakinan
hilang segala kudrat yang ada 
pernah mengeluh
kenapa berat benar nak dapat apa yg d kehendaki 

sampai tarikh yang terakhir tempohari 
hati mula trbuka utk terima ketentuan utk sekali ini
andai kata bukan rezeki aku lagi
aku redha 
utk apa aku mengharap lagi kesenagan dunia yg tak seberapa nie
sedangkan aku bakal memilki kesenangan akhirat tak lama lagi 

namun 
rupanya aku silap 
d uji sedemikian rupa
selama mana ini
DIA mahu menganugerahkan aku dengan yg lebih bernilai  

ALHAMDULILLAH 
semalam aku terima lembaran tu 
lembaran yg kalau boleh aku tak mahu berharap dan terus berharap lagi sekali ini 

ALHAMDULILLAH 
lembaran yang baru 
jawatan yang baru 
rezeki bulanan yang baru 
imbuhan yang melimpah 

ALLAH MAHA BESAR 
syukur kepada MU 

sungguh rasa brdosa sebab tak tabah terima ujian ALLAH 
rasa mcm tak malu terima rezeki yang d bagi bila mana pernah putus harapan kepada DIA

dan hari nie 
aku belajar dr kesilapan yg lepas

DOA TAWAKAL & USAHA ..... 
hanya demi DIA
hanya utk DIA 
hanya kerana DIA 

insyaAllah 

dan kini
ALHAMDULILLAH
telah d buka segala pintu rezeki utk aku !!!! 

ALHAMDULILLAH !!! 
penantian hampir 4 tahun berakhir jugak 
kini sudah yakin tetap d sini !!! 

SUJUD SYUKUR PADA MU ALLAH

3 comments:

  1. alhamdulillah...

    kami masih berharap dan terus berharap...

    yang penting jangan putus-putus untuk berdoa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gk : banyak2kan brdoa.....mintak d bukakan pintu rezeki dr DIA insyaAllah biar lambat asalkn dapat drpd cepat dapat tp sekejap...kami doakn utk ampa jugak erk....semoag cepat dpt

      Delete
  2. xboleh tengok apa yang akak share tue tapi tetap nak cakap tahniah. Alhamdulilah dah tiba masanya untuk 'masa' akak pulak kan

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...