Thursday, April 18, 2013

BETUL

 Assalamualaikum 

sekadar luahan perasan yg trpendam. semoga ia menjadi motivasi utk diri cik senirik. 

hooo oyeyyyyyy. !!!!

Btl hidup kita ni milik DIA. 
Dr Dia kita dtg kpd DIA kita kembali.

Btl kita d uji tanda kasih syg DIA kpd kita. Dugaan d bg sbb DIA nk kita merayu & merintih pd DIA. DIA rindu nk dgr suara kita utk memohon apa sj. 

Tapi kita selalu tewas. Rebah bila d uji. Bukan sbb tak mahu brjuang tp kdg2 kita rasa trlampau penat. Letih utk “sekolahkan” org sekeliling. 

Hidup kita semua ats rencana DIA. Kita hanya merancang tp DIA sebaik2 penentu. Barangkali kita sukakn sesuatu yg buruk utk kita & barangkali jugak kita membenci sesuatu yg sgt baik utk kita. DIA jugalah yg MAHA MENEGETAHUI. 

Takdir hidup kita dh DIA aturkan walaupn ada perkara yg mampu kita ubah dgn brdoa. Walaupun DIA dh tetapkn segalanya utk kita tp DIA juga blh ubah apa yg DIA rasa mahu. Sbb tu kita mesti senantiasa brdoa.

 
# DIA lebih BIJAK mengatur brbanding kita. Makanya jgnlah kita dok memandai2 tetapkan ketntuan diri kita @ org lain. Belajar utk terima kenyataan seandainya sesuatu yg kita harapkn tu kita tak dpt.

No comments:

Post a Comment

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...