INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT





ASSALAMUALAIKUM 

d tgh hari yg panaih nie cik AngguR nk brkongsi satu buku kegemaran cik AngguR....buku nie best sgt2 bg cik AngguR sbb d dlm buku nie banyak terangkn semua asas2 kita sebagai org Islam...

nak tau lebey detail lagi erk?okey jom cik AngguR story  


TAJUK BUKU  
INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT 

PENULIS          
DATO` ISMAIL KAMUS & MOHD AZRUL AZLEN AB. HAMID 

HARGA             
RM 55.00 ( semenanjung Malaysia )  
RM 57.00 ( Sabah & Sarawak )

MUKA SURAT  
308  

Penerangan Ringkas :

Buku nie ada 7 bab  yg d kupas secara detail.antara bab2 yg trsebut ialah :

 
Bab 1 - Syariat Kelahiran
Bab 2- Pendidikan Awal Kanak-Kanak
Bab 3- Syariat Berkaitan Remaja
Bab 4 - Fardhu Ain Asas
Bab 5- Munakahat
Bab 6- Syariat Dalam Bermasyarakat
Bab 7- Syariah Sunnah Sepanjang Masa

contoh nota yg d smpikn secara brgambaQ

pembahagian nota mengikut tajuk2 & bab2

##  trdapat jugak satu bahagian BONUS d mana trdapat doa2 ringkas yg boley d baca & d hafal semua peringkat umur malahan semua nota2 dlm buku nie d smpi kn secara brgambaQ bg memudahkn penyampaian & pemahaman pembaca 

*** pppsssttt...buat semua sahabat2 cik AngguR jgn lupa beli buku ie okey tak rugi serius !!!!untung lagik da la..banyak ilmu yg kita tak tau selama nie kita ley dapata dlm buku...mmg kdg2 cover tu org nmpk cm tak bropa nk best pasai nya da org kata takot tgk ustat pakai kopiah2 nie mcm islamic gila2 tapi caya la jgn dok nilai buku brdasarkn kulit nya..org brkopiah tu tak semestinya bila d smpikn ilmu menghentam org brtubi2....beli & baca dulu then bru nilai okey...
SELAMAT MEMBACA ~

Comments

Popular Posts