Simpan Duit RM5 & RM20

Assalamualaikum

tahun nie azamnya nk belajar simpan duit RM5 & RM20. memula takut jugak nk buat sbb dok besa simpan duit syiling ja.

Alhamdulillah la syiling syiling pn boleh dpt beratus.

makanya lepas tgk kwn kwn gosip segroup tu asyik cerita boleh simpan masuk bank 3 4 bulan sekali hasil simpnan tu, teringin l ajugak nk try.

masa mula nk start tu agk payah la sebab nk kena cari RM5 & RM20. payahny ank tukar duit dpt duit ygnk d simpan. stresss......

masuk bulan ke dua alhamdulillah kawan kwan seopis pn support. siap sggup simpan duit esoknya mai tukar dgn saya.

bila masuk bulan ke 3 4 haaa mmg dh biasa. mudah dh nk simpan duit. tp masalah baru pulak. dulu payah sgt nk dpt la nieee pntg tukar duit dpt RM5 & RM20 sedia sedia. dan disbbkn tu la setgh bulan ja alhamdulillah tabung dh penuh.

saya siap buat jadual...ada CLOSING DATE & JUMLAH SIMPANAN BULANAN.

syukur Alhamdulillah setakat ari ni brjaya simpan duit dgn istiqamah.

moga moga azam ni membuahkn hasil. cadangnya hasil simpanan tu nk melabur beli emas. simpanan utk masa depan.

doa doa kan.............



Comments

  1. aku dah start simpan duit 5 hinggit mcm hng,, tau tak apa jadi??? sampai syg nak guna, sayang nak tukar sayang nak bg orang,,, sbb syok ada banyak.. heheheheeh boleh p melancong

    ReplyDelete
  2. aku dah start simpan duit 5 hinggit mcm hng,, tau tak apa jadi??? sampai syg nak guna, sayang nak tukar sayang nak bg orang,,, sbb syok ada banyak.. heheheheeh boleh p melancong

    ReplyDelete
  3. syok kan dah simpan ni. sekurang2nya bila time emergency tu ada jugak la tempat nak dikorek. kira belum dapat simpan dalam bank lagi. tapi syukur jugak la dengan duit simpan2 tu dapat dipakai balik time tercemas2. jadi la kan dari kena meminjam dekat orang lain

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts