Emcee Lagi???


 Assalamualaikum 

cerita bab semalam. nk type sesiap takut trlupa apa yg jadi. hahaha boleh mcm tu. 

MAJLIS GRADUASI KISMEC 2015. Alhamdulillah masih berpeluang dapat tanggungjawab yg saya kira agk berat sebenarnya. walaupn org sekeliling yg kata eleh mudah ja jadi emcee. haishhhh meh hang try jadi tgk then baru bagitau balik mudah ka dak. 

seigt saya la memula saya jadi emcee nie time sekolah agama dulu. masa tu darjah lima. mjlis sama jugak penyampaian sijil. ramai gila oiiii tapi beza nya masa tu mmg gila kuasa sikit. saya la emcee stg naik jadi ketua nasyid stg naik baca sajak plak plastu puisi pn amik. haaa nmpk tak kegilaan kuasanya disitu.kalo tak gila kuasa cmtu tak kn ustaz ustazah kenai lagi walaupn dh brpuluh tahun. 

mudah ka jadi emcee?

bagi saya tak semudah yg d sangka kan. kenapa tak mudah?

jangan la igt emcee hny blh brgantung kt teks tu semata. mai last minit ada pertmbahan info ka pertukaran maklumat ka haaa masa nie nk kena perah otak mcm perah santan tu dak. nk korek idea buat ayt yg kebabom tanpa ada cacat cela  susunan ayt & penggunaan perkataan. payah oiii payah.....

apa pn saya enjoy sgt jadi emcee. bagi la emcee apa pn mmg snggup sgt. sbb nya saya suka cabar diri cakap depan org. dan semalam berjaya test diri seniri d penghujung acara cakap tanpa teks. ayt spontan 

perghhh tak mudah tapi sukaaaa.besttttttttttt. 

*** moga ada rezeki jadi emcee lagi lepas nie !!! paling best masa jadi emcee time MB KEDAH mai dulu tu. pantun masuk radio pn penah dah. pengalaman pengalaman ..........berulanglah kembali





 

Comments

  1. wahh.. terbaekk.. buat yang terbaek..

    ReplyDelete
  2. bukan mudah nak bercakap depan orang ramai ni. tambah kalau ada kenamaan hihihi

    tahniah kak!!!!

    ReplyDelete
  3. **sample huggies tu kira apply masa ads naik dekat news feed pesbuk tu kak

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts