Friday, July 24, 2015

Adakala Nak buat Benda Baik Kena Paksa



Assalamualaikum 

masih mood raya lagi. pejabat masih lenggang sunyi serepi bak kata org utagha. mcm padang jarak padang tekukoQ.  bila dh tak dak org sgt nie mood nk buat reja pn kenapelan pelan pupuk la. ya lah dah sorang mana nk best buat reja oiiii.

sambail buat reja sambil godek google smbil tgk FB sambil update blog. nampak tak betapa curi tulangnya d situ. haishhhh moga boleh berubah nnti bahahahaha.

tajuk kali nie rasany apaling pajang sepanjang dok taip entry.

ADAKALA NAK BUAT BENDA BAIK KENA PAKSA.

ya mmg saya sokong beratus peratus. contohnya diri saya seniri yg paling mudah. bila trbaca post bergambar seorg kawan pasai KAKI AURAT WANITA tetiba teringat dedulu asalnya saya nie idak la mcm sekarang. banyak rompong dr penuhnya. dan insyaAllah masih berusaha penuhkan rompong rompong yg ada brsisa lagi dlm diri.

antara yg paling berat saya nk buat ialah pakai stokin. bukan kata tak pakai lgsg nie masalahnya susah nk kekalkn pakai tu walau  kemana pn. mai reja pakai p super market tkpakai. haa contohnya la kan.

so satu hari saya nekad nk kena paksa jugak hati nie. liat bebenor nk buat bnda baik pn. last lastnya Allah bagi kaki sunburn. hamekkk main lagi panas kan.

nk ilangkn sunburn bukan senang hoiii. puas pakai krim siang malam. dan sbbkn tak mo bagi kaki terbakar dek matahari lagilah saya pakai stokin. TERPAKSA pakai stokin sbb nk jaga kaki.

nampak tak betapa kena paksanya diri nie sbb nk buat benda baik. saya pecaya ramai kt luar pn sama ja situasi mcm saya. alhamdulillah smpi skrg dah mampu tutup kaki. skrg dlm proses nk menyempurnakan lagi. dari brstokin nipis biasa yg pakai p reja tu nk pakai yg tebal terus bawak solat.

jujurnya saya nie mmg jenis kena paksa dlm banyak bnda kao nk berubah. moga moga KETERPAKSAAN saya tu bawa 1001 kebaikan utk saya d dunia & akhirat. moga saya bolehjadi contoh yg baik utk anak saya.

sekian, Salam Syawal !!!

2 comments:

  1. Assalam cik anggur,
    semoga kita semua menjadi yang lebih baik dari hari ke hari
    AMIN

    ReplyDelete
  2. amin amin....

    betul kadang terpaksa. dari terpaksa akan rasa lain bila takde :D

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...