KISAH SI KECIK # BUKU PINK

ASSALAMUALAIKUM  

ALHAMDULILLAH !!!

lega rasanya dalam hati bila dh selesai buat buku pink. tersangat lega bila Klinik kesihatan tu plak depan umah mertua ja. tak sampai 5 minit naik kereta. rezeki saya jugak dapat nurse yg sangat ramah & baik.

sebelum nie saya dgr juga cerita tak best pasai klinik kt situ nurse suka bebel & marah marah org. risau sgt2 smpikn ada masa saya rasa mcm nk buka buku pink dekat bertam je. biar jauh asalkn selesa jiwa & perasaan saya bila nk check up.

kalau ikutkn buku pink nie saya nk bukak minggu lepas lagi. masa tu kandungan belum masuk 13 minggu. ok la kan masa paling lewat utk bukak buku pink minggu ke dua belas. lepas tu hari yg saya ke klinik tu nurse ckp kena dtg ari lain. dia suruh isi dulu buku tu then tggu nnti dia call bgtau bila boleh dtg. mulanya dh cuak dh. adehh sudah....tgk keliling tak ramai pn ada 4 5 org je napa tak boleh buat skrg. rupanya diorg dah ada senarai org yg nk check ikut masa & hari. Alhamdulillah saya mintak supaya check up hari keje. nurse tu pn ok. legaaaaaaaa.

standard masa check up kali pertama nurse akn tanya tarikh mula period yg terakhir. makanya berdasarkn tarikh period saya yg terakhir 2 mggu sebelum kawen dh tau dh bila due date nya. ALHAMDULILLAH sama sebijik mcm perkiraan saya. cuma tggu hari tu ja samada lewat or awal tak pn on time. harap d permudahkn semuanya. by de way utk semua yg nk buat buku pink nurse tu bgtau kena buat awal sebolehgnya minggu ke sebelas tu dh kira lewat dh. bukan apa katanya lambat mula bukak lambat pantau. nnti kalo jadi pa pe susah nk kesan. tambah yg ada penyakit mcm mcm lagi la susah.

sempat jugak saya tanya nurse tu. memandangkn period saya tu sebelum saya kawen lagi. tak tolak ke 2 mggu awal tu dgn due date. nurse ckp tak payah tolak sbb yg penting tarikh mula period tu. kena plak waktu kawen tu mmg waktu subur maka saya mmg brpotensi tinggi utk mengandung. senang cerita katanya istilah yg betul BUNTING PELAMIN. adehhh  kena setepek!!!

Subhnallah.

kalau sebelum nie brlonggok dugaan sebelum kawen saya hadap. puas brlinang air mata. hari nie Allah balas beribu-ribu lipahanan rahmat & kasih sayang. rezeki awal, segala urusan brkaitan si kecik nie mudah ja.

dlm hati nie trsangat-sangat legaaa.

* check tadi nurse bgtau HB kurang canthek. 10.7. d sbbkn HB tak chantek kena chekc up 3 minggu sekali. ok fine !!! chaiyokkkkk 

~ 17 March 2014 ~

Comments

  1. sama la kita kak. HB rendah. cuba akak makan vita-lea shaklee,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah smlm check HB dh normal 11...bahagia btl rasa :)

      Delete
  2. Allah permudahkan Su dlm urusan2 si kecik...Alhamdulillah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts