Friday, November 29, 2013

PERJALANAN KITA # 13 DUA BENTUK CINCIN BUAT BAKAL SUAMI

Assalamualaikum

amboi tajuk. DUA BENTUK CINCIN BUAT BAKAL SUAMI.

sekali baca okey lagi. dua kali baca nk trmuntah. skema plak eh

mula kawan baik. pas tu tunang.

time brtunang pn tak dak org tau sgt tetiba dah naik pangkat nk jd suami.

alahai. masa oh time. mengapakah kau berlalu sebegitu cepat. dengkikah kau pada sisa sisa masa kebujangan ku ini. ( okeh muntah terus ).

secara kasarnya cincin buat bakal suami nie tak bagi pn tak pa. mcm masa brtunang aritu. plan asal tak dak pon nk bagi cincin. tapi bila smpi dekat hari majlis ada duit lebih. saya pn suara kan la kat tunang. agk2 nak tak cincin tunang.

dan seperti yg semua sedia maklom & ketahui jawapan yg dapat mcm biasa lah. 

"ikut awak la...mcm mana pn tak pe. ada pakai je tak de pn tak pe"

dan saya pn amik keputusan nk cari cincin tunang kat dia. rezeki lebih tak salah rasanya nk melabur ckit. at least ada jugak tanda kat dia kan. tak kn saya nk gila kuasa suh brtanda d jari saya ja.

utk kawen pulak mmg dr awal dh plan nk beli cincin nikah kat tunang. survey punya survey jmpa satu kedai emas yg jual cincin lelaki. bukan cincin emas or suasa okey!! tp silver.

hampir pada tarikh brnikah baru la jumpa yg berkenan d hati.tu pn nasib baik la tergerak hati nk singgah kedai tu kononya nk survey. ada satu design yg buat hati brkenan sgt2. mulanya nk amik batu hitam tp brkenan pulak dgn kaler biru. sekali toleh lagi nmpk warna ungu pulak. alahai nie kalau tunang ada sekali mesti dia kata "FOKUS FOKUS".

ALHAMDULILLAH akhirnya amik kaler yg tak plan awal pn kaler tu. simple tp comey d mata saya. harapnya dia brkenan la erk.

# tak sabar nk tgk jari boolaaat tu pakai cincin kawen plak !hahahahahha

6 comments:

  1. Replies
    1. jue..jangan lupa datang my walimah okey !

      Delete
  2. tak sabar jugak nak jumpa akak lepas akak menjadi isteri si suami tue nanti hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik aura dukung uwais nantiiii weeeeeeeeeeeee

      Delete
  3. Salam..kt mna ya kedai yg jual cincin silver lelaki tu? Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...dekat wah chan pn dh ada dh skrg cincin silver utk lelaki...design cntik2....

      Delete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...