SEPTEMBER ....... LETS START IT NOW !!!!

ASSALAMUALAIKUM

sekejap ja masa berlalu dh masuk bulan sembilan. rasa mcm baru semalam ja cerita tu bermula. sedar tak sedar dah sampai ke sini rupanya.

bila dah masuk bulan sembilan nie makanya tak leh nk main-main lagi la kan. semua benda dah kena amik serius.

jujurnya time time mcm nie mmg saya cepat sungguh terasa hati & mudah pulak naik angin. dan itu sangat sangat tak sihat !!!! sedaya upaya cuba utk mengelak dari cepat naik angin. tu tak trmasuk lagi dgn rasa rasa pelik yg lain. alahai agknya nie kot yg selalu dikata dek org. apapun sabarlah sabariah. 

okey. memandangkan bulan nie dah ada beberapa event yg penting. then bulan depan depan & depan pn ada event yg penting makanya beberapa plan dah d buat utk kesenangan hari semua-semua tu.

PLAN   : Mengurangkan angka pada penimbang & Melembatkan kulit yg kering

bermula dari hari nie,

  • tak leh dah makan benda yg brminyak/brgoreng yg melampau. 
  •  
  • WAJIB minum air masak 3 ~ 4 liter sehari. 

  • try buat Detox Water at least seminggu 3 kali.  

  • kurangkan karbohidrat & lebihkan protein dlm menu harian. 

  • WAJIB makan minyak ikan & minyak zaitun 

*** harap nnti masa tangkap gmbr den akn kelihatan kecik dr biasa !!! hahahaha apapun usaha asas kejayaan. LIKE bulan RAMADHAN sbb lagi cepat turun time tu dr bulan-bulan lain.











Comments

  1. Sana le plan tu... kalau boleh okje nk gak turunkan angka pada penimbang tu...tp nampaknya mcm berselera je hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh ja kalau nak..usaha asa kejayaan !!! chaiyokkk

      Delete

Post a Comment

Popular Posts