GAMBAR DALAM BLOG HILANG?

Assalamualaikum

sejak seminggu dua yg lepas ada kiera tanya kenapa semua gambar yg post dlm blog tak boleh nk tgk.

puncanya bila mana album dlm handphone penuh dgn gmbr yg d upload dlm blog. bayangkan la berapa punya banyak gambar dlm blog semua masuk dlm album nset. sendat sangat2 dh tgk.

so saya pn google la cara pantas nk buang gambar dr google yg masuk dlm nset tu.

cara yg 1st nya saya jmpa yg nie.

http://www.soaljawabandroid.my/2013/04/tips-bagaimana-untuk-memadam-gambar-dan.html

dalam tu dia dh mention kalau kita buang semua gmbr nnti semua yg ada dlm blog tak boleh view dh. jd nak tak nk saya pn delete je terus gmbr. mmg betul semua tak boleh tgk dh smpi kn pic p hatyai pn dh tak boleh tgk. untung bila dh tak de gmbr yg menyendatkan dlm album nset ruginya blog jd kosong.

tapi bila kiera ckp boleh ubah kt setting, saya pn try la cari lubang kat mana boleh adjust. mcm mcm cara buat. mcm mcm butang yg d tekan tp dok masuk jugak gmbr dlm nset tu.

last sekali td sebelum solat zuhur nmpk satu butang tu. try tekan. ALHAMDULILLAH bila check nset dh tak de gmbr yg masuk dr google.

leganya rasa. lepas nie boleh pload gmbr balik mcm selalu !




Comments

  1. hehehehe dulu queen pun pnh jd cmni.. gambar msuk dlm hp.. skali hubby delete abis semua gambar dlm blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la penuh kn....skrg dh ok ke belum?dh boleh upload kt blog kan...meriah la ckit

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoi salah tekan butang apa pulak la kali nie.....uwaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete

Post a Comment

Popular Posts