JANGAN SALAHKAN ORANG

 ASSALAMUALAIKUM

Kerap kali kita dgr ayt yg mcm nie :

"kenapa tak bgtau aku?"
"susah sgt ka nk brbincang dgn aku?"
"buat la kalau dh semua pandai sgt tak pyh tnya pendapat aku"
"depa mana penah bgtau kat aku"

# Bila jadi situasi mcm nie tak pyh la nk menunding jari cari salah org lain bila ada sesuatu benda org tak mau bincang @ bgtau kita. Cuba letak diri kita dlm situasi org tu tgk then bru kita blh fikir & rasa mcm mana perasaan org tu bila  setiap kali nk ajk kita brbncang/brtanya pendapat/bg cadangan tp awal-awal lagi semuanya kita dh tolak & bangkang ketat2 tanpa kita dgr dulu penjelasan org yg nk menyampaikan tu.

TAK ADIL SUNGGUH !!!


Comments

  1. sebab tue la kena bincang kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea sbb tu kena bincang then time bncang kena brfikiran trbuka.....jgn menolak apa yg org nk bicarakn tanpa kita dgr penjelasan dulu

      Delete
  2. boleh naik takut nak bincang kalu org tu jenis nak menang dye je.. buang mase je bincang last2 ikot pendapat dye gak an...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe...tu malas nk cakap pa pe dh...

      Delete
  3. berbincang boleh juga ambil pendapat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...tp pastikn kita nak terima pendapat org dulu bru leh mintak org terima pndapat kita

      Delete
  4. berbincang elok2.. kadang semua main emosi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. emosi kalau boleh kawal mmg betul2 superb la kan

      Delete
  5. sbb tu lah orang cakap "walk a mile in my shoes and feel it". :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts