Friday, January 18, 2013

TIFFANY, TURQUOISE & ORANGE # part 1

Assalamualaikum

mmm nak mula dari mana & macam mana erk. tak reti la nk mula pasai dok besa sepanjang hayat kalau bab cerita peribadi nie tak berapa nk gemar brkongsi. tapi kn bila mai satu part nie rasa mcm nk berkongsi ngan seseorang.

al kisah bermula & berasa nk share cerita nie bila mana semalam seorang SAHABAT cik hantaq sekeping gambar. bila tgk ja gambaq  tu terus berderau rasa darah.

dlm kepala dok pikiaq macam macam dh.

betoi ka keputusan yg aku buat nie? 
betoi ka apa yg aku pilih?
betoi ka aku dh brsedia utk brsedia?

macam macam soalan dlm kepala. agk nya la kan semu aorg yg mengalami time time tu akn pikir bnda yg sama ka erk. cerita nie ada cik brkongsi dgn seorg sahabat cik. sahabat alam maya yg kini dh brgelar isteri kpd sahabat baek cik senirik.

ntah knp hati terasa nk share ngan dia. tanya pendapat, mintak idea bernas2 ckit apa yg nk kena buat semua semua.

ALHAMDULILLAH.

ALLAH kurniakan cik seorg sahabat yg baek. walaupn kami tak pnh jmpa. tak la serapat mcm dia brsahabat dgn org lain tp cik rasa selesa nk share ngan dia.

okeh.

berbalik pd topik asal. rasa mcm tak caya plak dh makin hampir ke destinasi. setelah jauh brjalan. smpikn semalama bila cik brsuara kat kwn cik tu dia smpi ckp 'mai sini nk cubit ckit, nie bukan mimpi dh nah..nie betoi betoi....'  

buat permulaan cerita nya cik tak mau lagi share byk byk sgt. cukup la sekadar boleh luah ckit ckit dlm blog. tak yah lagi nk cerita terang lagi brlampu. dah blh luah mcm nie pn rasa lega sgt sgt.

apapun yg cik nak skrg. doa drpd kalian semua.

doakan cik bahagia d dunia & akhirat.

# d dlm kehidupan, kita sentiasa diberi dua pilihan. 

Yang halal atau haram. 
Yang haq mahupun batil. 
Yang membawa ke syurga atau neraka. 
Yang diredhai atau dimurkai Allah. 
Maka, setelah diberi yang halal, wajarkah kita masih mahu memilih yang haram? Bersediakah kita dengan alasan di akhirat nanti?

Dalam mana-mana urusan, sentiasa pilih yang halal. Bukan makanan saja yang halal, tetapi santapan hati itu juga perlu halal.

Usah risau melepaskan sesuatu yang sememangnya belum halal buat kita. Yakinlah, jika benar ia ditakdirkan milik milik kita, akan Allah kembalikan dengan cara dan pada waktu yang terbaik.



~ by Miss Makmum ~



No comments:

Post a Comment

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...