Friday, January 18, 2013

KAU SAPA AKU SAPA

Assalamualaikum

al kisahnya ada satu gosip liar & hangat kt opis cik. gosip apa tak payah la cik cerita. buatnya tak betoi nnti jenuh cik dok menambah saham akhirat cik.

by de way cik just nk share kesimpulan drpd gosip yg berlaku depan mata cik senirik.

siapa pn kita samada tukang kebun, tukang sapu sampah, kutipo besi buruk, manager, trainer or sapa sapa ja lah kan org tetap akn perkhatikan setiap pergerakkan & perlakuan kita. tambah pulak yg kita buat tu sesuatu yg buruk d pandangan mata org. mmg superb la org suka menjaja ke sana ke sini.

dr apa yg cik tgk la kn kalau yea pn awak pn berpangkat tinggi dr saya tak semestinya awk bebas melakukan apa saja perlakuan yg awk suka. kalau cik or kawan2 lain buat ka pakai ka lancar betoi mulut dia mengomen mengutuk terang terang. tp yg dia buat secara teras lg brlampu opis ( bukan lampu tidur erk sbb kalau lampu tidur malap ckit ).

tgk sekarang sapa yg malu. tu la next time jgn trlamapu lancang sgt mulut tu mengomen org tu tak kena nie tak kena. cermin diri senirik dulu.

kalau dulu bz sgt ckp jgn buat tu la buat nie la tetiba dia boleh plak buat bnda yg dia larang sgt dulu tu.

hasihhhhh pelik cik tgk. ikut kn hati mula mula mmg cik tak caya tp bila cik dhtgk depan mata cik senirik. hari hari pulak tu. ALLAH ....pelisss la awak oiiiiii. secara spontan nya cik hilang respect kat awak !!!!


next time tak yah dok guna istilah KAU SAPA AKU SAPA la erk sbb nya KAU TU SAMA JA NGAN AKU.

FULL STOP !!!!
  
secara kesimpula nya... cik dh malas nk amik port & pikir sgt kes sakit hati aritu atas kelancangan mulut AWAK tu...makanya cik pon pujuk la diri cik senirik. lantak dia la nk buat apa pn asal dia bahagia sudah. 
jangan kacau idop cik ja. 

# Jangan kita asyik mencari kesalahan, kelemahan & kesilapan orang lain kerana ianya boleh mengundang rasa benci & tidak puas hati malah boleh merosakkan hubungan sesama manusia.


3 comments:

  1. ok saya tengah simpulkan, siapa 'dia' sebenarnya.

    ReplyDelete
  2. rasa nya HYDE kenal org yg d maksudkan.....erk mmg kenai kot ~

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...