Sunday, December 23, 2012

TERSALAH TOILET ????

ASSALAMUALAIKUM

mesti pelik kan tgk tajuk? hahaha cik pun lagi pelik.

(cik nama singkatan diri senirik pendek, ringkas & padat)

sebenarnya nk story sumthing kes trsalah toilet nie.

mggu lepas ada kursus pasai komunikasi berkesan dekat tempat reja. kursus tu mmg best sgt2. sesuai la utk memotivasikn diri utk reja. tambah-tambah utk org yg dah lama reja then tahap motivasi dah menurun so kalau d touch up dgn motivasi nya insyaAllah boleh la nk up kn semangat bekerja.

okey sedikit detail pasai motivator aritu.

nama dia STEVEN KHOONG. yup...seorang brbangsa cina tapi dr apa yg dia smpikn dia sgt memahami budaya kerja terutamyanya org melayu. bukan nk kata cina tu perfect tp sepanjang reja nie apa yg boleh cik simpulkan ialah org cina bila buat reja depa pulun sungguh-sungguh. tapi org melayu nie buat reja sekadar nk lepaskn batuk d tangga ja.

cik tak bohong or buat cerita. cik cakap berdasarkan pengalaman cik. apa yg jadi depan mata. kalau dulu la kn masuk opis org buat pc check email dulu tp sekarang org masuk opis check FB dulu.

alahai. sbb tu la agk nya kita tak leh nk maju ke depan. masuk tak salah nk check Fb tp bukan ka tanggungjawab kita p reja tu kena kita tunaikn dulu? FB tu salah satu requierement dlm JD ka erk?

ermmm actually dulu masa mula-mula cik reja pon cik terikut ngan budaya reja yg cm nie. amat rasa tak berkat duit gaji cik. tp ALHAMDULILLAH .. bila mana Allah bg kesempatan kat cik utk dapat satu amanah nk dapatkn ISO utk tempat reja cik haa bermula dr situ la cik belajar cara reja yg betoi sebetoi-betoinya.

mmg masa cik kt tempat reja boleh d katakn tak cukup. kalo boleh nk reja la time cuti. kalo dulu asal ada cuti ja hepy. now asal cuti ja dok teringat reja d opis. senang cerita cik bok balik terus kat umah. puas hati. rumah ku syurgar ku VS rumahku opis ku syurga ku.

okey berbalik pd topik asal. masa time kursus mcm besa la mesti d jamu dgn pelbagai juadah yg menaikkan berat badan tahap melampau. hahahah salah kn penimbang plak sdgkn mulut yg mengunyah.

menu semua sedap. cumanya bila time kursus suka sgt d jamu dgn air yg brkafein. so paham paham ja la air kalo dh brkafein mmg kerap la ke toilet.

boleh plak sampai satu masa tu sbb nk sgt-sgt p toilet cik masuk toilet ats. salu nya cik masuk toilet bawah ja sbb opis cik mmg kat bawah so 1st time la nie cik masuk toilet tgkat atas.

gila kentang confident masuk. bila dah masuk tu dh selesai semua urusan cik pn tgk keliling. isk awat toilet nie ada utk org brdiri sekali. tak kn share kot. dlm otak dok pikiaq mungkin jugak sbb depa nk save tmpat.

so cik pn keluar la dgn muka ayu nya. tetiba bila terpusing tgk kat depan pintu nampak signboard.

aiyakkkkkkkkkkkkkk !!!! nie toilet laki daaa.....gmbr pakai seluar bukan pakai skirt.

cetttt!!! tgk kiri kanan tak dak org lalu.

YES !!!

cik pun keluar la laju-laju masuk balik bilik kursus. pastu sbb tak tahan sgt malu kt diri seniri cik cerita kt akk sorang.

''kak nk tau dak ...tadi kn cik silap masuk toilet...hampeh betoi'' (kak tu boleh gelak kuat-kuat siap ckp rugi betoi tak dak org masuk td tidak boleh buat drama hahahaha ) 

makanya mula dr saat tu la tiap kali nk masuk toilet cik tgk gambar betoi-betoi takut salah lagi.


2 comments:

  1. alamak, tu la laen kali tengok betul betul. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tu cik dah tak tahan sangat2 dah....confident betoi masuk ...alahai ~

      Delete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...