Saturday, February 18, 2012

IBARAT JATUH D TIMPA BUAH ANGGUR

ASSALAMUALAIKUM 

Dah lama benar rasa nya cik AngguR tak bukak blog secara live brbanding ngan dok hapdate pakai nset ja kan. Bukan tak rindu tak hambatan masa yg dengki kt cik AngguR buatkn tak sempat nk kelebek secara serius. Hahahaha.

Okey memandangkan dah la tak jenguk muka blog depan depan makanya banyak story mory & luahan perasaan yg nk cik AngguR ceritakn dlm entry kali nie.

Seminggu dua nie macam macam dugaan yg menimpa. Sejujurnya betoi betoi menguji kekentalan pikiran yg letey pabila badan trlampau letey dek brjalan jauh ditambah pulak ngan pc d opis wat pasai. Tak pasai pasai seminggu jugak la reja cik AngguR trtangguh.

By de way cik AngguR benanya nk share cerita pasai pengalaman cik AngguR d KOTA SINGA minggu lepas. Tapi d sbbkn kabel kamera tak dak lagi so cik AngguR tangguhkn dulu hasrat nk update pasai KOTA SINGA.InsyaAllah cik AngguR akn hapdate lepas cik AngguR balik dr kursus erk.

Seminggu dua nie mcm mcm masalah yg jadik kt cik AngguR. Antaranya :

1. PC d opis meragam sampai hampir separuh dokumen dokumen penting pasai ISO 17025 ilang dlm simpanan. Alkisahnya cik AngguR trpaksa mengerah sepenuh tenaga jari jemari cik AngguR yg comey lotey nie utk taip balik. Otak pn kena paksa gak utk ligat brpikir nk igt file apa yg ilang. Adesssss .....sangat kejam bila masuk opis ngan haty yg gumbira pabila pulang brcoty dr Kota Singa d hentam terok ngan kehilangan data trsayang.

2. Ikan kesayangan cik AngguR si Techik demam, si BBob lak putus ekoQ & si Byah dok sibuk pulun belajaQ tolak tolak batu dlm balang. Sedey sgt2 tengok si Techik demam. Alahai ...lagi kecian tgk ekoQ BBob koyak. Uwaaaaaaaaa. U r my baby boo :(

3. Bapa saudara cik AngguR telah d jemput mengadap Illahi pda 13 Febuari 2012 ari Isnin tepat jam 8.30 malam. Luluh rasa haty bila dapat berita tu. Moga pak long d tempatkn d kalangan org yg beriman & soleh. AL-FATIHAH. Segala kenangan indah ngan pak long tak dpt cik AngguR nk liQuid dr kotak igtan cik AngguR.

D sbbkn tekanan masalah yg menimpan cik AngguR secara brtubi tubi ibarat jatuh d timpa buah anggur yg ranum lagi manis makanya cik AngguR pon apa lagi mencari altenatif nk pujuk haty yg lara. Nak tau pa cik AngguR buat. Heheheh .... cik AngguR berusaha sedaya upaya cik AngguR mengkhatam kn novel TOMBIRUO yg berepisod2 tu. Tiga buah buku dlm masa tiga hari. Ahakz. Sangat terbaek. InsyaAllah nnty cik AngguR wat entry istimewa pasai novel tu erk.

Sedikit bingkisan akhir utk semua. Hope brguna & boleh d jadikn amalan kita bersama.


*** pppsssstttt .... Cara yang paling terbaek sekali sebenarnya dalam menghadapi musibah samada kesedihan, kemarahan, kesakitan dan sebagainya adalah dgn menyerah diri n segala urusan kepada Allah kerana hanya Dia saja yg lebey memahami n mengerti apa yg kita alamai n rasa. Dan hanya Dia sajalah yg mampu mengubati segala kesakitan yg ada dlm diri kita. Yuk .... kita zikir sama sama ~

No comments:

Post a Comment

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...