Wednesday, October 26, 2011

TRUST

ASSALAMUALAIKUM 

petang nie cik AngguR hapdate blog dr BERTAM PERDANA from umah my sister heheheh pasai nya kt umah cik AngguR terlalu meriah ngan dentuman bom atom yg mana d lepaskn sempena sambutan deepavali tahun ney...

serius sey brgegar umah semalam smpi cik AngguR tepon polis la..haaaaaaa padan muka cik AngguR !!!

senyap terus smpi ke subuh pas tu buat balik...aiyok degil betoi aih depa nie.....tak pa la lupakan kes semalam yg mana dh buat tidur cik AngguR trganggu....

petang nie cik AngguR nk story mory ckit la pasai KEPERCAYAAN ataupon dalam bahasa omputeh nya TRUST

mesti da yg pelik pasai pa topik nie jadik pilihan cik AngguR kan....ermmm...ada kisah d sebalik topik nie bena nya .....

okey cik AngguR nak tanya la kan..agk2 la kalo kita nak orang lain percayakan kita apa yg patot kita buat erk?

bukan apa...now cik AngguR rasa cam agk sedikit serabut bcoz sepanjang idop cik AngguR tak penah lagik la cik AngguR jumpa org yg diri dia senirik akan kata ''YEA SAYA YAKIN DENGAN AWAK''

hehehe ...napa payah sangat utk mempercayai & d percayai???

may b da somethng kot yg buat org susah nk percayakan cik AngguR ...walaupn dh brkali cik AngguR kata & tunjukkan kesungguhan ...owhh tak cukup bukti kot noh hahah

tak pa la....may b skrg bukan masanya lagi utk org tau

mana satu intan mana satu kaca..
mana satu kesungguhan mana satu alasan..
mana satu pengelakkan mana satu kesengajaan..
mana satu kebenaran mana satu penipuan...

by de way dlm dok serabut nie cik AngguR sempat jugak dalam kepala otak cik AngguR pikir idea yg tak bernas nie mcm mana nk pujuk haty yg agk kuchiwa bila tak d percayai nie....

JANGAN TERLALU MENDESAK DIRI UTK MENJADI ORG LAIN SEMATA-MATA UTK MEMBAHAGIKAN ORANG LAIN 

nak tau napa cik AngguR ckp cam ney....bcoz kalo kita buat sesuatu yg kita tak suka dalam keadaan trpaksa ibarat mcm kita menyeksa diri kita senirik ja...mula mula may b kita mampu nk tahan g tapi lama lama mampu ka kita nk idop dlm keadaan kita tipu diri kita senirik???mcm mana nk buat org lain trsenyum ikhlas kalo kita senirik pon jenuh paksa senyum .... ( pengalaman oh pengalaman )

BERUSAHA SEBAEK MUNGKIN UTK MENYAKINKAN ORANG LAIN UTK PERCAYAKAN KITA 

kadang kadangkan bukan orang tak caya kt kita sebenarnya cuma may b kisah silam dia tu buat bg dia tak mampu utk percayakan kita.....tak kisah la dulu penah kena tipu ka kena tinggal ka apa ka kan...apa saja la yg buat bg payah utk dia bg kepercayaan kt kita....try de best jgn cuba sekali dua kali pastu terus feedup plak...try byk kali ckit...take time utk diri kita biasa ngan keadaan & bg masa gak utk org tu pikirkn mana baek & buruk .....

BELAJAR UTK PERCAYAKAN ORANG LAIN SUPAYA ORANG LAIN JUGAK AKN PERCAYAKAN KITA 

part nie cik AngguR patot salahkn diri cik AngguR gak....sebab cik AngguR gak trgolong dlm golongan org yg payah sesangat nk bg kepercayaan pada org...mmg patot la kalo org pon tak cayakan cik AngguR kan hehehe...tak pa la....cik AngguR paham aih ~ tp mmg betul pn mcm mana org nk percayakn kita kalo kita dok meragui org yg nak mempercayai kita??? pelik kan....kita tak caya kn dia tp nk dia caya kt kita...cessss mmg tak adil...sesangat sangat tak adil !!!! kejammmmmm .....

hahahah .....tak kisah la apa pn yg penting idop mau hepy....

nak raihkn kepercayaan susah

nk bagi kepercayaan lagik susah

just be ur self ....

yakin kn diri senirik dulu baru ley yakinkan org lain .....

*** ppppppssstttttttt.......... cik AngguR harap satu hari nnty kepercayaan tu akan ada utk cik AngguR ~   



TOLONG PERCAYAKAN SAYA !

adakala kita terlalu takut
takut akan kehilangan 
takut akan d khianati 
takut akan d tinggalkan 
takut akan d dustai 
takut akan kesunyian 
takut akan keseorangan 
takut akan bayangan seniri 

sehinggakan kita 
sukar utk membina kekuatan dalam diri 
sukar utk mempercayai 
sukar utkmenyakini
sukar utk menerima 
sukar utk memberi  
sukar utk mencintai 
sukar utk menyayangi 

namum yakinlah 
andainya satu perhubungan itu 
d bina atas dasar 
keikhlasan 
kejujuran 
kepercayaan  
belas ihsan 

segalanya mampu d hadapi dgn mudah
Allah senatiasa bersama dgn orang orang yg sabar 
sabar ketika menerima keburukan 
sabar ketika menerima ujian
sabar ketika menerima kritikan 
sabar dalam menjalani kehidupan 

selagi mana prasangka wujud dalam diri 
selagi itu lah cinta tak kan mampu d nikmati  


( ahakz... dah brtahun cik AngguR tak menulis cam ney igt kn dh nk pencen ropanya tak ley nk pencen g maaa pasai cara nie ja yg cik AngguR ley guna nk luahkn perasaan cik AngguR .....yeahhh utk kawan2 cik AngguR terutamanya AYU TEDDY, PUAN NURUL RASHIDAYANTI & NUR YASMIN ....jgn gelak nah kalo baca menatang ney nk wat lagu mana sedari dulu hingga kini tak ley nk buang tabiat menulis cam ney hahah ..... )

2 comments:

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...