Saturday, July 09, 2011

AKU TERIMA NIKAHNYA

ASSALAMUALAIKUM  

fuhhhhhhhhhhhh....berabuk dh la blog cik AngguR nie dh lama tak hapdate kesian blog hehehe.....sorry erk cayunk...bukan sengaja tp cik AngguR bz sangat2 lorghhh ngan nak setel hal seminar mggu depan...aduh serabut pala aihhhh..... 

okeh !!!d balik kesumpitan waktu yg ada cik AngguR sempat jugak la menjenguk kedai buku..besa la cik AngguR kalo ari jumaat ja time rehat sure2 p kedai buku tak penah nya tak p la....hehe sian lak kwn cik AngguR cik Abu Kami yg salu sgt2 kena dok teman cik AngguR p kedai buku....sorry nahhh kalo jemu gtau awai :P  

sedaQ tak sedaQ bulan nie cik AngguR dh beli 4 buah buku....kali nie tema nya agk berlainan ckit dr kebiasaan..salu nya dok beli buku2 yg direct pasai persoalan agama tp kali nie buku yg cik AngguR pilih brdasarkan cerita kehidupan seseorg sepanjang perjalanan menjadi insan yg berguna & berjaya insyaALLAh ~ 

so buku pilihan yg cik AngguR nk share kali nie pasai kisah seorg ustaz....meh kita sharing is caring but not daring ngan cik AngguR okey !!!



AKU TERIMA NIKAHNYA by USTAZ HASRIZAL ABDUL JAMIL

Buku ini adalah himpunan buku bestseller trilogi "Aku Terima Nikahnya", "Bercinta Sampai Ke Syurga" dan "Murabbi Cinta" yang telah dikumpulkan menjadi satu buku istimewa berkulit keras & lebih murah. Ia merupakan terjemahan jalur pengalaman penulis dari sebelum berkahwin, kemudian mendirikan rumah tangga, seterusnya mempunyai anak. Amat sesuai dijadikan rujukan bagi pasangan yang belum, sedang dan telah berumah tangga. 

HARGA : RM 55.OO 
PENERBIT : GALERI ILMU 
PENGARANG: USTAZ HASRIZAL ABDUL JAMIL 
TEBAL : 586 MUKA SURAT 

"Jangan pandang isteri dengan pandangan mata yang kering atau pandangan akal yang gersang. Jauh sekali pandangan nafsu yang melulu. Pandanglah isteri dengan pandangan hati kerana hati itulah yang memberi makna kepada pasangan hidup kita !! 

"Jika mahu bercinta, jangan hanya merancang hingga ke pelamin. Masukkan sekali urusan lampin. Kerana rumahtangga bukan Utopia cloud nine. Ia adalah kombonasi suka dan duka. Namun dalam duka tetap ada bahagia. Itulah nikmat hidup berumahtangga. Medan memberi yang paling mulia  ." 

Dua petikan daripada Edisi Istimewa Aku Terima Nikahnya ini mampu membuka mata bagi pasangan yang mahu mencari bahagia dan Bercinta Sampai Ke Syurga kerana segalanya berlandaskan cinta yang diteladani daripada junjungan mulia SAW, seorang Murabbi Cinta yang hakiki. 


*** ppppssstttt...mula mula tgk buku nie ingat kn isi kandungan dia penuh nya cerita pasai alam perkahwinan ja...rupanya bila dh separuh hari mengabeskn masa dok menelaah buku nie...banyak pengajaran yg d smpi oleh ustaz....antara nya hubungan kita dgn ALLAH, ngan ibu bapa,ngan bakal isteri/suami, ngan isteri/suami, zuriat....hubungan ngan sahabat org sekeliling kita...ngan alam...banyak lagi lah..bg cik Anggur buku nie sangat2 lengkap utk d miliki oleh semua insan sebagai salah satu sumber rujukan & d jadik kan bahan bacaan...d mana kitaley guna cara yg d gunakan oleh ustaz dlm kehiduan seharian kita....semoga cik AngguR mampu meneladani ustaz dlm melayari kehidupan nie insyaALLAh ~.....  
beli tau jangan tak beli rugi wooo kalo tak beli buku  ney !!! 


SELAMAT MEMBACA !!!!

No comments:

Post a Comment

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...