Wednesday, May 18, 2011

UDA & DARA



adik manis : abg..napa abg sayang saya erk....

abang masam : ada byk sebab abg sayang.....

adik manis : alaa...nk tau...abg bgtau la saya napa abg sayang saya....

abang masam : ok ok abg bgtau erk..tp jgn gelak tau....

adik manis : ye ye tak gelak cepat la bgtau napa abg sayang saya...

abang masam : ermm...abg sayang awk sbb awak baik sgt..pas tupandai jaga haty abg..take care abg...awk perfect sgt

adik manis : tQ ats jawapan tu..

abang masam : sama sama..ha giliran abg lak nk tanya napa awk sayang abg ye...

adik manis trsenyum brsahaja & diam sejuta bahasa 

dlm haty brbisik sepi.... 

~ maafkn lah saya kerna tak mampu bg jawapan pd persoalan tu...saya menyayangi kamu KERANA ALLAH & AGAMA YG ADA PADA MU....pabila hilang nya agama dr diri mu maka hilang lah cinta & kasih ku pada mu ~

RINTIHAN SI DARA 

Wahai Pemilik duniaku 
aku tahu dia merupakan ujian drpd Mu utk diri ku ini 
maka jadikanlah diri ku trdiri drpd golongan org yg sabar 
matikanlah segala rasa kerinduan...
hilangkanlah rasa kecintaan...
serta hapuskanlah rasa kasih sayang ku kepada nya....
agar aku tidak trsasar jauh dr merindui..mencintai & mengasihi Mu lebey dr segala nya.... 

Wahai Pemerintah hatyku.. 
berikanlah kekuatan kepada utk terus kuat 
tika aku gusar akan kehilangan cinta nya 
kurniakanlah rasa kasih sayang yg tidak trhingga kepada Mu 
sehingga aku lalai dr mengingati yg lain selain dr Mu 

Wahai Penakluk perasaan ku.... 
seandainya dia yg telah Kau takdirkn utk ku 
maka Kau satukanlah diri nya dgn diri ku ini 
Kau berikanlah kebahagian & kesejahteraan 
d dunia & akhirat 

namun seandainya dia bukan yg terbaek utk ku 
maka Kau berikalah kekuatan kpd ku utk menerima segala ketentuan Mu 
jauhknlah diri ku dr brperasangka buruk dgn tiap apa yg telah d takdir kan... 

sesungguhnya hanya Kau yg lebey mengerti & mememahami setaip rintihan hamab Mu ini


*** ppppsssttt...tgh sedikit kepelikan & keterujuaan....pelik sbb awat tetiba cik Anggur jadik minah jiwang & bawang utk seketika waktu ....teruja pasai ahakz dh lama tak buat puisi2 nie walawey..setelah brtahun lama nya tak menulis tetiba ri nie ley lak wat..perghhh tp tak best la pulak....takot habit lama kembali menerjah... ( tingat kawan2 zamn skolah yg suka baca puisi2 aku hahaha buat my fren AYU TEDDY, NURUL RASYIDAYANTI & YAMIN..jgn gelak okey )

6 comments:

  1. ha3x..dah 10 tahun aku x baca ayat2 jiwang yg hg karang...

    ReplyDelete
  2. yanti : ahakz khas utk kawan2 aku...muaxxxxxxxxxx

    ifarizatul : erk napa nya...ada yg tak betui ka....

    ReplyDelete
  3. ttap ngancam...semua yg tertulis dah mnjadi asam garam ko da..lma gak aku x dgar ayat2 jiwang nie...hahahaha..keep it up..its in ur blood gurl..

    ReplyDelete
  4. AYU TEDDY : aiyak...aku buakn nya seligat dulu dh yunk.....nk wat satu nie pon mau tggu idea penuh otak beb...any wayinsya ALLAH t aku buat utk semua kwn2 aku erk hahaha ( perasan artis sat aih )

    anonymous : adehh tQ so much 4 de support !!!!

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...