JANGAN MENGELUH....BERDOALAH ~

pagi tadi...mcm biasa la sebelum mai reja my mom buat kn susu + oat utk aku :) jgnjelez yer..hak hak....tgh2 minum n sambil borak2 my mom bukak la tV 9...ahaa...rancangan kegemaran mama TANYALAH USTAZ...
yg best nya ari nie....ada ustaz kegemaran aku ...nak tau ustaz apa..jeng jeng jeng...ustaz kazim elias lah... ~

so....nk sharing maring ckit lah erk ngan kwan2 semua brkenaan tajuk yg d perbincangkan ari nie oleh ustaz.. ~

  JANGAN MENGELUH !!! BERDOALAH 

PETUA ERATKAN KASIH SAYANG : - 

Surah As Syura ayt 19..d baca sebanyak 19 kali pd pasangan & d tiup pd ubun2 kepala insyaAllah..makin lama makin erat...makin lama makin bahagia hendak nya ~... 

DOA KETIKA MEMOHON KEAMPUNAN & RAHMAT ALLAH 
( terutama ketika d timpa musibah ) : - 

Maksudnya: Mereka berdua merayu: 'Wahai Tuhan kami, kami telah menganiaya diri kami sendiri, dan kalau Engkau tidak mengampunkan kami dan memberi rahmat kepada kami, nescaya jadilah kami orang daripada orang yang rugi.'
(Surah al-A'raf: 23) 

HIKMAH MUSIBAH : -  

Boley hapuskan dosa2 kita 
D angkat & d tinggikan darjat oleh Allah  
Dpt pahala   

JANGAN MENGELUH APABILA DOA KITA LAMBAT D MAKBULKAN OLEH ALLAH 

ustaz ckp td..bukan Allah sengaja melambatkn atau menolak doa kita tu..tp sbb nya Allah suka dgr suara kita yg brdoa meminta & merintih memohon sesuatu drpa Nya....kalo d tunaikn cepat sgt t dh dpt sure2 tak doa dah kan.. ( salu nya cm nie la manusia...brdoa bila rasa nk doa trdesak sgt2 bila dh dpt d lupa kn semua nya....peringatan utk diri aku gak nie ...brubah2 okey ahakz... )


psssttttt........kuliah pagi nie betul2 menginsafkn diri aku..huhu sesungguhnya Allah menurunkan musibah bukan sbb tak sayangkn hambaNya..tp sbb trlampau syg la d turunkn musibah.... barangkali apa yg kitaminta tu boley mendatangkn keburukan pd kita sbb tu d lmbt kan..barangkali apa yg kita minta tu mnjd kn kita lebey buruk....jd...jgn sesekali mengeluh & brsangka buruk pada Allah..sbb boleh jd masa mengeluh tu kita ckp bukan2 t mcm kita mrah lak kt Allah..jd JANGAN JANGAN JANGAN MENGELUH okey.......& JANGAN MENYESAL dgn tiap ketentuan Allah utk kita ada hikmah d sebalik kedukaan & kelukaan serta kesediah n kita hari nie..insyaAlah...ada sinar yg lebey membahagiakan pd hari esok.....

Comments

Popular Posts