KISAH IMAM # Happy Birthday Hubby

Assalamualaikum

Alhamdulillah semalam suami dh brtambah usia. tahun nie paling simple sbb hadiah dh bg awai sebulan hari tu. hahahaha terer dak....

al maklom la nk beli hadiah nk p sorang xleh. sebabnya reja sekali bila tahun say ank leluar merayap. tgh hari plak kalo nk curi eluaq pn mmg tak la sbb balik umah nyusukan anak.

makanya kebetulan sebulan lepas kalo tak salah ( tgk bila beli hadiah pn dh tak igt) lalu kedai jam, tgk tgh sales. masa tu jam dia semua nya kong pakat abeh bateri belaka. saya tnjuk 2 3 design yg saya brkenan. just tny kot dia nak yg lain.

mudahnya dia kata ikut suka la nk yg mana pn. amik & bayar. saya hulur "nah hadiah bufday. bagi awal nnti bufday keje takut tak sempat beli".

hahahaha...simple ja kan.

saluny aorg kata masa bcinta beria smbut nk rak hakikatnya dr zaman brkwan brtunang sama a smbutnya.

bos saya sakat " mesti pagi semalam hang bukak mata pastu wish hepy besday abg"

saya gelak then jawab "saya bukak bukak mata pagi kemarin saya cakap ari nie nk pakai bju purple ok"

bos blurrr....apa kaitan. saya sambung lagi 'ya la dia gosok baju saya so saya bgtau siap siap ari ni nk pakai bju purple"

hahahhaa.....syukurlah d temukn jodoh dgn suami.

nota kaki : lantak la org nk kata suami aku takut bini ka apa ka sbb tolong isteri iron baju. kak aku  dr mula kawen smpi la suami dia yg masak bg dia ngan ank2 makan. tak dakmasalah pn. masing masing ada rezeki lebih kurang masing masing. so tak yah la nk mengata mendengki menghina caci maki org lain. tgk kehidupan org bahagia jgn dok cemburu. tu kelebihan dia. mybe dia tak dk kelebihan yg kita ada. org tak tau tp Allah tau kan...just pndangan sekupang dua ja ~

Buat Suami Tersayang, 

semoga Allah limpahkan kerahmatan, kebahagiaan kemudahan keceriaan kesempurnaan dlm kehidupan di dunia & akhirat. 

semoga kita kekal smpi tua

semoga jodoh kita smpi syurga 

semoga kita kita tetap brsama.... 

Happy Birthday Hubby !!!  




Comments

  1. hepy belated besday somi akak. rumahtangga kita pandai la kita corakkn ye dak. selagi tak bercanggah dengan islam. selagi masing2 boleh terima baik buruk masing2

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts