Friday, August 07, 2015

KISAH SI KECIK # Jus Caliph

Assalamualaikum 

JUS CALIPH ---- jus makanan tambahan kanak-kanak yg tinggi dengan kandungan serat, kalsium, vitamin dan mineral. sgt membantu utk tumbesaran & perkembangan otak kanak-kanak.

just nk kongsi sikit pengalaman bg anak makan makanan tambahana nie. Alhamdulillah positif. dgn izin Allah.

positif yg mcm mana? anak jenis yg lasak & cepat boleh. sebut pn cepat boleh jugak bila d ajar hari-hari. apa yg saya perhati sejak cmpurkn CALIPH dlm susu dia (sbb pyh sgt nk suh dia makan kan) Alhadulillah makin hari makin byk dh perkataan yg bila dia dgr sekali dua dh boleh sebut (pelat baby baby la)

lagi satu perkembangan positif yg saya nmpk selera anak brtambah. weee sukanya bab nie !!!

syukur lega sgt. CALIPH nie pn kebetulan saya dapat free masa beli jubah kat Fellina butik kt bertam. insyaAllah lepas nie abeh sebotol tu nk beli bagi makan lagi.

 


kandungan JUS CALIPH :

KURMA, KISMIS, MADU, DELIMA , BUAH TIN, APRIKOT, OMEGA 3 & OMEGA 6 

sebenarnya kalo nk d ikutkn boleh bg makan setahun ke ats. tapi anak masuk 11 bulan sy dh bg makan. kao tgk kandungan pn mmg dr makanan sunnah. so tak salah kan kita cuba bg yg terbaik utk anak.


3 comments:

  1. akak pon bg Aqil mkn ms start umo stahun 5 bulan tp jrg2...bkn hr2 tp Alhamdulillah....wlaupon Aqil berat mulut nk sebut2 pkataan/ayat tp ABC, one two three dia dh pndai & kenal dh

    ReplyDelete
  2. Assalam cik anggur,
    akak dah lama teringin nak bagi kat anak
    tapiiiii dok tak terbagi lagi he3

    ReplyDelete
  3. mahal tak? wuuuuu. buat masa ni bagi anak makan direct dari makanan tu sendiri je. macam vit yang dari buah terus tu

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Sarang Labah Labah.....

Assalamualaikum..... Uikss..penuhnya sarang labah labah. . . Bila nak mula balik menaip ntah la. . . #moodrajinkemablilahkepadakuuuu...