Tuesday, August 12, 2014

KISAH SI KECIK # SOLAT DUDUK TIME PREGNANT



Assalamualikum 

entry nie dh brkurun trsimpan. tak dak mood nk publish sbb tak dak idea nk taip apa.

masuk minggu ke 30 haritu, kaki dh tak leh nk brdiri lama. perut dh mula menampak ke depan. rukuk susah. sujud lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii susah. rasa trsangkut.

sebenarnya kalau tak dsbb kn masalah loya nie ok je kalo trsangkut pun. masih boleh d gagahkan lagi usaha utk brdiri rukuk sujud mcm biasa. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii makin menunduk makin menekan perut makain menjadi jadi loya nya. makanya saya amik keputusan solat duduk.

biarlah org nk cakap mengada ke apa ke. lain org lain masalah. pd saya mungkin d rezekikn dengan rasa meloya sepanjang pregnant. tu pn nasib baik la makan tak de nk memilih sangat. skrg kuantiti dh jadi makin terhad. pedas mmg langsungggggggggggg tak leh masuk. kalo trmakan je mmg perut buat pasai la. tak boleh tido  jawabnya.

masuk ari nie dh dekat 2 minggu tak boleh tido malam. boleh lelap pn 2 3 jam ja. esok dh nk keja. boleh bayang tak betapa letihnya badan plus perut yg semakin memberat. Allah Maha Besar !!!

semoga Allah permudahkn saya utk melahirkan si kecik nie nnti. dh tak lama dh.

35 minggu.

*** semalam mmg langsung tak lena. kesian suami. dia dh la penat keja. malam study nk exam plak minggu depan. dengan keadaan saya yg tak boleh tido. kejap kejap bangun g toilet lagi. mmg tak nk ganggu dia sgt nk mengada suh urut ke apa ke tgh tgh malam. selagi boleh tahan saya gagah tahan jugak. anak....moga keluar nnti jd ank yg baik ek. kenanglah susah payah mama nie. bukan mintak duit ringgit cukup sekadar perhatian & kasih syg secukupnya. air mata brgenang dok tahan rasa loya nie sebenarnya !!!!

4 comments:

  1. in sha Allah oga Allah permudahkan segalanya

    ReplyDelete
  2. take care yer cik Anggur. In shaa Allah hadia yg paling manis buat org yg sabar menunggu Cik Anggur.

    ReplyDelete
  3. kira dulu pun masuk 8 bulan lebih dah jarang solat berdiri. banyak duduk sebab nak bangun dari sujud tu bukan senang. kalau luar solat kena suami yang tarik baru mudah nak bangun

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Sarang Labah Labah.....

Assalamualaikum..... Uikss..penuhnya sarang labah labah. . . Bila nak mula balik menaip ntah la. . . #moodrajinkemablilahkepadakuuuu...