Wednesday, February 26, 2014

ARJUNA BETA bY FYNN JAMAL



Arjuna Beta - Fynn Jamal

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

sekarang nie musim org minat lagu Fynn Jamal sedangkan saya sedari 4 tahun yg lepas dh ikut rentak lagu kak fynn nie. trpaling menusuk kalbu time skrg nie lagu yg dia buat utk anak nya Bakti Arjuna Fitri.

seorang ibu sanggup buat apa saja utk anknya.

dan bila dengar lagu nie..... naluri seorang ibu meresap !!!!

Allah Maha Besar.

semoga Allah melindunginya d dunia & akhirat.


2 comments:

  1. tiap bait2 ayat dia tu sggh mendalam
    tp iols skun jarang dgr lagu...
    balik keje tido
    dah wat keje umah tido
    papepun mesti nak tido
    almaklum iols ni tgh peknen
    asik letih je hahahaha

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...