RESEPI : TRIFFLE
BAHAN-BAHAN
kek gulung perisa ikut suka
buah cmpuran dlm tin
agar-agar
tepung kastard
gula (sesedap rasa)
CARA MASAK
1. potong kek gulung & susun dlm acuan. ketepikn.
2. dlm periuk, masak kastard agaran dlm 3 sudu besar dgn dua cawan air. tambah gula dlm 4 @ 5 sudu besar ikut sedap rasa & manis yg mau.
3. bila kastard dh masak, tuang dlm acuan yg dh d susun dgn kek gulung tadi.
4. susun buah cmpuran.
5. dlm periuk yg lain, masak agar-agar ( ikut suka nk warna & perisa apa) smpi betul-betul masak. perasakn dgn gula.
6. tuang agar-agar dlm acuan tadi & sejukkn.
*** untuk "org yg tersayang"
Mama suka buat triffle nie tp anakya blm tentu suka buat . Makan suka la ihi
ReplyDeletennti akk buat utk kiera pulak erk.....
Delete