GERAM !

1237 jalan simpang lapan
23587 kuala getah
malaysia


Assalamualaikum kawan yg ku sayangi,

surat kali nie nk cerita pasai beberapa pasai. alkisahnya berkisarkan d sekeliling aku d hiasi dgn sekawan hamba-hamba Allah yg indah ciptaannya namun tak menghargai keindahan yang d berikan.

hamba Allah yg d murahkan rezeki utk menikah tak lama lagi. tapi tak tau ats tekanan apakah hamba Allah tu smpi sanggup melaksanakan misi utk mencuri & merompak duit hamba Allah yg lain. hamba Allah yg d rompak tu pulak tak lain tak bukan adalah kawan-kawan yg ada dgn dia time susah & senang. tu tak trmasuk ngan bantuan paksa rela yg dia suh buat bagai. tp kami kawan kawan senyap ja. tak mau hingaq. paling best kot belakang dok kutuk rapat kata kita kuat hentam la marah dia a. isk dia nie kang den cepuk jugak hidup hidup bru da akai kot.

hamba Allah yg d limpahkan nikmat jawatan yg tinggi tp tak tau nk jaga perlakuan dgn baik. alahai mata jaga la ckit "org no 2" oiii. konon la p ngaku keliling kampung dia org no dua kt sini padahal tak dak kaiatan apa pn. cik nie lagi senior masuk awai g dr dia tak kecoh pon. kurang bijak betoi. dh la suka tengok org. scan abeh luaq dalam. awat la dia nie ada tang nie tak tau. penah sekali dia tgk cik pastu bila tnya tgk apanya dia le h jwb "nmpk gak la ckit". hangguk toi dia nie. kang ada jugak yg kena cepuk laju-laju kang. as org yg bila org tgk tggi ngan jawatan yg kita ada tak yah la dok gatai sgt. jaga ank bini nuh. mai reja wat cara reja la. tak yah dok dating meting bagai ngan janda la bini org la mcm2 bagai.  kalo date kat tempat yg betoi tak pa jugak nie smpi ke lubang jamban pn nk date lagi apa kes bro. den nk masuk toilet hampa dok nganga depan pintu pasai pa. nie toilet bukan nya bunga. walaupn keduanya ada persamaan iaitu mempunyai haruman tapi tolonglah paham keharuman di sini boleh merencat kn otak.

hamba Allah yg d bagi kemudahan komunikasi yg canggih. oh pelisss man. tolong jgn ganggu time org nk solat boleh tak. den rimas lemas okeh!!! ntah apa2 ja...dah sah2 msgtime tu org dok azan bulih tnya buat apa lagi. apa ke benda la kamu nie sahabat oiiiiii.

hamba Allah yg d bagi rezeki melimpah ruah d mana ramai kawan baik hati tolong bagi bantuan tika dia perlukan. tapi paling hampeh bila org dh tolong dia p jaja keliling si polan tu pengotor la si polan nie pemalas la si polan nu kaki hentam la. alahai tak sedar diri agknya bdk nie.

dan last sekali.

ada insan-insan yg selalu mendengar masalah org org sekeliling  dan dalam masa yg sama  jugak d hentam & d kutuk secara gelap sbb dia tak dak duit nk beli lampu then pasang bg terang supaya blh nmpk dia mengutuk

oi kawan !!!

bila hang tipu aku terang terang tp aku masih boleh diam & sabar sbb aku igt hang kawan aku. aku tak mau biar hang sorang diri tak dak org nk dgr masalah hang tu haa. hang nk tau pasai pa??

pasai org dh meluat tgk muka hang yg kaki tipu. org meluat pasai hang utang tak mau bayaq! org benci bila hang salu sgt cakap besaQ.

jgn la bila aku diam ngan perangai hg tu hg boleh suka hati & minda p kutuk aku kt belakang plak. tak puas hati meh ckp depan !!!!!!!!

oi kawan !!!

kalu ya pn hang tak mau semayang ka nk semyang lamabt ka bulih dak jgn kacau aku. sikit2 msg sikit2 msg meluat tau dak. tak nk aku nk kena sekolahkan hang balik kot waktu2 yg tak boleh ganggu org. jgn smpi aku block nomber hang kot pas nie.

sekian saja surat kali nie.

harapnya kau tak jemu membaca coretan kisah sekeliling ku.

smpi bertemu lagi d lain kali.

_______________________________________________________________
warghhhh. puas ~


Comments

  1. sabar ye...tp kalau perangai nya begitu mmg geram sakit hati je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe....balik balik kita jugak d copkn jahat ~ sedey gila

      Delete
  2. Replies
    1. hampir lumpuh kesabaran nie sebenarnya

      Delete
  3. semoga kawan akak tue diberi petunjuk tuk sedar kesalahan dia amin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts