Tuesday, May 14, 2013

BILA KITA SAYANGKAN KAWAN

Assalamualaikum 
 "Berkawan dgn org yg jahat akhlak adalah adalah salah satu cara utk menguji diri sejauh mana kesabaran & kesediaan kita utk memaafkannya"

# Adat berkawan mesti ada selisih pendapat & salah paham. Termsuk juga yg sentap bila dtegur. Kalau rasa tak leh nk terima teguran drpd kwn kita tu just abaikn saja. Sbg kwn dia tegur sbb dia sygkan kamu. If tak leh terima tak payah la smpi dok p usung cerita kot belakang ckp dia tu kaki hentam la kuat marah la tu la nie la. Pakat2 cermin diri & saling tegur menegur kan mudah. Tak puas hati ckp direct. MUDAH ! 


7 comments:

  1. yes betul... bahaya kalau main belakang ni...

    silap2 kena tikam dari belakang =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pa...kita nie tegur sbb kita syg kt dia sbg kawan kita...kalau dh tak mau terima ka tak leh terima ka ckp direct ja la...tak yah dok jaja sedunia...meluat toi org cm nie !

      Delete
  2. hehehehe... maksut mendalam tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hg tau ka dalam mana...haaamcm hg la farah oi aku tegur sbb aku sygkn hg sbg kawan aku...aku igt mcm adik2 kalo cara aku tegur tu agk kasar wat hg sentap ka apa ka sorry la tp niat aku bukan nk malukn hg or buruk kan hg...aku nk hg jd lebih baek dr yg skrg tu ja...apa pn aku tetap syg kwn2 aku..walaupn yg suka dok buat taik kt belakang ~

      Delete
  3. beruntung lah ade kawan yang sanggup menegur dari terus tengok kita buat salah sampai bebila

    ReplyDelete
  4. tegur menegur perlu dalam bersahabat..tp kalau jenis yg tak leh terima teguran tu susah la...

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...