BILA MAU PENCEN????

Assalamualaikum

semakin ligat update blog bila mana kebanyakan reja yg d pertanggungjawabkan dah selesai. yeah !!!! bahagia betoi.

okey. satu lagi job yg baru dapat. tu pn d bgtau masaotw nk g toilet. cett p toilet pon bgtau apa daaaa. bulan depan tempat reja cik nk buat sambutan yg ke 20 tahun.

GOOD !!! TAHNIAH !!! 

paling hepy sbb makan free. then dapat baju reja baru 2 helai. lagi GOOD. memandangkan yg lama tu dh lusuh walaupn aku jarang pakai. kain tak berapa nak A sgt maklom la nk sgt kn yg murah so dapat kain pn gred murah la. (stop mengumpat pasai kain)

job utk sambutan ulang tahun ke 20 : JURU ACARA MAJLIS ( triple GOOD )

alahai. sekali lagi kena jadi juru acara majlis. dh umur brp dh nie tak pencen pencen lagi. dr sekolah rendah naik sekolah menengah plus sekolah agama then p smbung study mengapakah diriku menjadi tarikan yg perlu d tarik  pabila berada d hadapan khalayak ramai. tu tak masuk lagi perhimpunan pagi masa reja la nie pn sokmo kena jadi bidan menerjunkan diri bila org malas nk brtugas walaupn tak selalu sgt sgt la kan.

tapi tak pa la. dh kita d bagi tanggungjawab insyaAllah akn d sempurnakan dengan sebaik mungkin. gabra tu tak sangat pasai dh biasa naik stage dh. bukan setakat brcakap melalak pn dh selalu. yg part fenin ckit dgr cerita jemputan VIP nya adalah MB BARU. yeahhhh. mmg terbaek !!!!

aku d hadapan sorang sorang cakap depan MB baru. awesome nya !! pengalaman semua nie. ALHAMDULILLAH aku selalu mendapat peluang & ruang yg terbaek dlm setiap keadaan. selalu d letakkan d hadapan. tersangat sangat beruntung hidup nie kan.

kalau org tanya "hang tak ketaq ka dok ats stage tu?" owh jawapan nya tak dak manusia yg ak ketaq walaupn dh brpengalaman lama sekali pn perasaan tu tetap akn ada. cuma trpulang pada kita mcm mana nk handle perasaan kita tu. kalau kita pikir positif makanya hasil yg kita akn bg positif la kalau kita asyik dok pikir "eh aku tak boleh buat la", "aku takut la", "tak pandai cakap ka", "tak pandai jd MC majlis la" smpi ke lubang tanah pn tetap tak kn pandai.

dlm kehidupan  nie perlu ada pengalaman pertama. misalnya pengalaman beli kuih d kantin skolah masa darjah satu dulu. esoknya dh pandai beli kuih nasik ayam bagai. pengalaman basuh baju dgn tangan time belajar dok asrama & banyak lagi. see hidup perlukan pengalaman. jadi walaupn ada perasaan takut just buat. yg penting kita cuba bukan nya terus jatuhkan hukuman tanpa mencuba.


# doakan aku boleh buat yg terbaek nnti !!! chaiyokkkkkkkkk

Comments

  1. semua orang akan berjaya selepas dia jatuh, kan kak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...sbb tu la perlu ada pengalaman ~

      Delete

Post a Comment

Popular Posts