Friday, November 30, 2012

KHAS UTK ROY & KIRA


 


ASSALAMUALAIKUM 

dah lama sangat nk post entry nie tp dok trsimpan rapi dlm box tu. 

walaupn dah trlewat tp nk jugak post. 

cik AngguR nk ucapkn 

~ SELAMAT PENGANTIN BARU ~ 

KHAS buat Sahabat cik AngguR 

Roy & Kira 

semoga Allah panjangkn jodoh kalian d dunia hingga ke akhirat  

semoga Allah berikan kesihatan yang baik utk kalian berdua 

semoga Allah melimpah ruahkn rezeki kepada kalian 

semoga kalian brdua d kurniakan zuriat zuriat yg soleh & solehah 

zuriat zuriat yg sempurna sifat & akhlaknya  

semoga ikatan antara kalian kekal hingga ke Jannah 

BARAKKALLAH !!!!!


ADAT DUNIA

Assalamualaikum 

Alahai betapa bz nya ngan reja berlonggok d meja opis. Smpi trmimpi-mimpi la dok wat reja smbil taip keyboard.

Hahahah tekun sgt aih ~

Dalam masa dok sibuk buat reja tu ada jugak la masa utk dengar keluhan rintihan beberapa insan yg d timpa masalah. cik AngguR tumpang simpati ngan apa yg depa alami.

Sabarlah sabariah.

Sesungguhnya Allah dah janjikn pada kita setiap apa yg d timpakan kepada kita tu tak kn melebihi tahap kemampuan kita sebagai penerimanya. Dia yg menciptakn kita & Dia jugak memahami apa yg kita alami sekarang.

Percayalah.

D saat semua org blah tgglkn kita trkongtang kanting sorang diri nk hadapi semua masalah kita, hanya Dia yg tetap berada d sisi kita utk mendengar segala keluhan hati.

Dia tetap ada utk mendengar & menerima doa permintaan kita.

Napa la kita sombong sgt nk meminta pd Pencipta kita sedangkan kat org lain kita serius tak tau malu nk mintak e2 & ini.

Hoishh pelik bebenau aih. ~

Apapn kat sini bukan cik AngguR nk cerita pasai masalah org lain. Cuma nya sedikit peringatan pd diri cik AngguR ngan apa yg berlaku d sekeliling cik AngguR nie.

PERINGATAN !!!

Jangan mudah letak harapan & kepercayaan pd orang yang tidak layak.

ADAT DUNIA 

Bila kita d perlukn ia datang.

Bila dah tak perlu ia buang kita sepah merata.

Jadilah SAHABAT dunia & akhirat yang senantiasa ada d saat susah & senang.


*** ppppstt...kadang-kadang cik AngguR senirik tak paham ngan apa yg cik AngguR nk luah bena nya...tp kesimpulan kat sini cik AngguR just nk nasihat kn diri cik AngguR jgn sesekalai abaikn org yg sanggup brsusah payah dgn kita setelah kita dh jmpa org yg berada ngan kita d waktu senang. 


Sunday, November 18, 2012

USAHA ASAS KEJAYAAN

ASSALAMUALAIKUM

Agak lama cik AngguR tak update blog cik Anggur nie smpi semak la. Aduii sapa mai rajin tulun kemaih sat aihhh.

Mcm yg cik Anggur bgtau tahun nie mmg tahun yg trsangat2 sibuk utk cik Anggur utk buktikn sesuatu pd beberapa org yg cik Anggur mmpu buat reja dgn baek.

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah semua yg cik Anggur plan brjalan dgn lancar.

Walaupn limpahan reja koi lama koi brtambah smpi kn meja pejabat cik Anggur dh tak rupa meja lg dh punya la semak. Nak letak tangan pn tak celuih org kata.

Haaa....sebelum trlupa nk la cik Anggur ucap tahniah utk diri cik Anggur senirik sbb brjaya dptkn `RECOMANDATION ACCRIDETATION POLYMER LAB`  utk tmpt reja cik Anggur.

ya Allah leganya rasa hatinya. dh tiga tahun dok pulun akhirnya bru mggu lepas lepas second audit bru dpt recomandation tu. huishh punyalah payah tp tu la berkat reja sungguh2..pastu prtolongan kwn2 reja yg d kerah tenaga secara paksa utk membantu last2 dpt jugak.

SUJUD SYUKUR !!!!! ALLAH MAHA BESAR ~

Mggu nak mai nie plak ada pre assesment utk ISO 9001:2008 . aduii cuti pn dok pulun study QM siap wat nota kecik apa rekod yg nk kena ada nnti.

dah tak lama dh nie 22 & 23 nie depa nk mai. serabut nya dlm kepala.

owh..tetiba lapaQ eskrem plak...

jum jum ...... layannnnnnnnnnnnnn ~

serabut dak meja chek?????????

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...