Saturday, January 14, 2012

TABIAT BURUK SEMASA MEMANDU

ASSALAMUALAIKUM 

SELAMAT TENGAH ARI SEMUA !!!! 

Yeah .... ari nie bangun pagi ja rasa brsemangat tahap gaban nk kemas umah. Almaklom lah dapat kemas satu rumah pon bila time coty ujung minggu ja.

Kebetulan masa tengah dok kemas umah tadi cik AngguR dok pikir topik apa yg best nk d hapdate kn dlm blog nie. Then teringat pulak ada satu topik yg dah lama cik AngguR nk post tapi tak tr'post' lagi. So ari nie cik Anggur nk post lah.

Sepanjang 2 tahun lebey cik AngguR berulang dr Seberang Jaya ke Sungai Petani, boleh d katakan agk byk masa cik cik AngguR berada d ats jalan raya. Macam-macam kerenah yg cik AngguR jumpa. Serius kadang-kadang lawak bila tgk perangai org nie.

Dan boleh d katakn hampir semua org akn melakukn tabiat yg sama ketika memandu. Antara yg banyak cik AngguR jumpa ialah :


7 TABIAT BURUK KETIKA MEMANDU
  1. Suka korek idong  : Sikit punya asyik nya dokkorek idong siap gentel gentel pastu jentik lagi. Alahai org sebelah tgk pon dia tak perasan. Hahahah. 
  2. Suka main msg. : Haaa ...serius yg nie ponbanyak yg cik AngguR jmpa hehe trmasuk gak ngan cik AngguR suka balas msg time bawak reta. Kalo kena keypad yg jenis zaman dulu dulu punya senang ckit la nk msg pasai dh hafal urup2 dok tang mana tp kalo yg jenis la nie macam keyboard agk payah ckit pasai urup satu2 & senang salah taip. 
  3. Suka potong tak bagi signal. :  Baru semalam cik AngguR senirik merasa bila ada sorang minah tu dah la potong kita tak bagi signal plak pastu boley plak menjeling menjuling kt kita. Hampeh toi.  
  4. Suka pasang radio kuat-kuat. : Hehehe yang nie pon cik AngguR suka buat tapi tgk pada lagu la kalo kena lagu yg best tu kuat ckit la kalo tak cik AngguR bukak mcm besa saja. Penah sekali ada reta tu adoiyai punya la kuat sound dia bukak smpi brgegeQ reta cik AngguR yg dok sebelah dia. Pastu kebetulan da ambulan lalu dia tak dgr. Puas kena hon la then semua org dok marah2 bru dia perasan & slowkn radio dia. Tabiat nie jgn la dok buat boley bawak bahaya & musibah woooo.  
  5. Suka bergayut. :  Okey part nie cik AngguR tak kisah sgt la kalo brgayut pakai earfon. Tp kebanyakan yg cik AngguR jmpa slumber badak ja tak pakai pastu ckp berejam2. Bahaya la kawan oiii. Dan yang paling cik AngguR pelik nya majoriti yg cik AngguR jmpa kaum Adam. Ermm...napa erk? best sgt ka gayut tak pakai earfon tu?  
  6. Suka touch up masa tgh drive. :  Part nie bukan saja ppuan yg buat laki pon buat jugak. Siap boleh cukur2 misai la gunting bulu idong la. Adeh leteh melihat. Kalo ya pon bulu idong tu panjang tggu balik umah la bang oiiii. Yang ppuan la time tu la nkpakai gincu la bedak la penghijau pp la. Org tgk cermin pandang belakang nk tgk reta depa guna utk tgk muka depa. Hancur toi !!!  
  7. Suka parking ikut suka hati. : Okeh yang nie tabiat yg agk menyakitkan haty & sanubari tambah tambah kalo time kita betul betul sibuk & perlukn parking. Kalo betul betul tak dak parking tak pa tak dak la sakithaty sangat tp kalo parking tu ada tp tgk tgk org park reta dh la senget, makan ruang smpi dua kotak plak tu. Haaaaaaaa...agk2 hangin ka dak?? Cer bgtau sat. Serius cagha ni etak comey k. Boleh buat org marah kn tuan punya reta sbb menyusahkn org ramai. So jgn buat nah. 



*** pppppssssssstttttttttt ...... teringinnak pakai reta mewah. Ada sapa sapa nk sponsor tak erk. Hehehhe.

No comments:

Post a Comment

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...