MONKEY BEACH, TAMAN NEGARA PENANG.

ASSALAMUALAIKUM 

Yeah ....seperti yg d janjikan hehe entry kali nie alkisahnya pasai cik AngguR p brcoty ari sabtu hari tu brsama2 ngan student cik AngguR trmasuk la ngan kwn cik AngguR sapa lagi kalo bukan cik Abu Kami.

Tempat yg jadi pilihan kali ni still temapt yg penah cik AngguR p dulu cuma nya kali nie idak la sampai ke Pantai Kerachut just samapi ke Monkey Beach ja pn. Apa yg boleh cik AngguR rumuskan tempat tu mmg SUPER DUPER TERBAEK ~ insyaAllah hujung tahun ka awal tahun depan ka nk p lagi kot hahaha. Gian hiking plak...serius mmg tu la hobi cik AngguR dari dulu lagi.

Okey sebelum brcerita panjang meh cik AngguR paparkn ckit gambar masa kat sana .....jom layan ~



Hehe sorry tak ley nk upload gmbr yg selain nya sbb agak ganaz tp kera nie comey kot :) Apapn serba ckit cerita masa p panjat memanjat tu meh cik Anggur nk share. Moneky BEach nya jalan masuk tak sama ngan jalan nk p Kerachut serius tak sama bcoz kalo p Kerachut ley lagi rilek2 tp kalo p Monkey Beach adoiyai agk mencabar jugak la dgn kena panjat panjat langkah langkah gayut gayut...ala nam apon Moneky Beach jadi org yang masuk tu pon dah serupa monkey la ....tap kan mmg tak rugi la kalo p insyaAllah hujung tahun nie or awal tahun depan cik AngguR nak p lagik...still dalam perancangan.  



D Moneky Beach nie mcm mcm aktiviti ley buat contohnya mancing, nek bot, brkhemah, brgayut cm dlm pic nie hahahah isk ley kata mcm2 gak la. Air kt situ insyaAllah ley la kalo nk mandi tak kotor & terok pon cuma nya trsangat la masin serupa telan garam 10 kilo kalo trtelan air laut nie. perjalanan nk hiking masuk dlm utan tu lebu kurang dalam sejam 30 minit gak la tp bg yg dah besa mayb dlm masa sejam dah ley samapi kot pasai tak jauh mana pon cuma nya cik Anggur mmg jenis kalo masuk utan nie suka slow motion sbb nk amik angin utan. Bukan apa time mcm nie la ley bg peluang kulit brnafas amik fresh air. Kalau tak caya try masuk utan jalan slow slow pas tu biar berpeluh banyak banyak & rasa tgk kulit rasa cam mana.

FRESH !!!! 

cik AngguR suka sangat.....adoiyai ibarat mcm dok d kampung bangun pagi pagi ja bukak tingkap hirup angin sejuk perghhhhh ......masyuk seyyyyyyyyyyy!!!!!





So apa tunggu lagik isi kn masa masa lapang  dgn p hiking tang ney.....jom join cik Anggur nak??

*** pppssttttt setelah sekian bulan tak masuk utan kali nie bila dok tepi pantai monkey tu kulit cik AngguR burn daa.....aiyak nk kata mandi laut idak pon nk kata brjemur sapa sapu losyen lagik la jauh nya ( nak mampus sapu sapu losyen ney..t da jugak insan yg meneyeh pasiaQ pantai tu kt badan cik AngguR ) tp tak ta pasai pa kali nie ley burn plak...uwaaaaaaaaa meluangkn masa yg ada utk merepair kulit yg trbakau ney hope pagi raya haji ada sinar keputihan d sebalik keterbakaran ~ ...... 






P/S : TQ SO MUCH B :)

Comments

  1. bestnya..

    salam aidiladha..

    pss : Jom join my GA! dpt ole2 cameron tau! :D

    ReplyDelete
  2. onie : jom kita p ramai2 nak tak?

    juliet : salam aidil adha jugak ~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts